Χαλκιδική – Έξωση / Εικόνες ντροπής – Αστυνομικοί πέταξαν έξω 81χρονο με αναπηρία

Εικόνες ντροπής διαδραματίστηκαν στα Φλογητά Χαλκιδικής όπου  ξεσπίτωσαν 81χρονο ανάπηρο άνδρα με την οικογένειά του,

 «Δεν προλάβαμε να πάρουμε ούτε τα ρούχα μας» καταγγέλλει η κόρη του, στην Εφ.Συν  που ανέδειξε το θέμα.

«Ήρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε… Ήταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά» είπε στην εφημερίδα η κόρη του Αναστασία.

Τα funds προσπάθησαν δύο φορές σε προηγούμενο χρόνο να κάνουν έξωση ωστόσο επειδή απέτυχαν η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε δράση και πέταξε έξω τον 81χρονο και την οικογένειά του.

Όταν, ο σκοπός επιτεύχθη ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι ανέλαβε τη φύλαξη του σπιτιού.

Κατά το ρεπορτάζ ο 81χρονος άνδρας παρέμεινε για ώρες στην αυλή του κλειδωμένου πλέον σπιτιού του με τους γείτονες να του συμπαραστέκονται. Και η κόρη του Αναστασία να αγωνιά «πού θα κοιμηθούν το βράδυ οι γονείς μου και η μικρότερη αδελφή μου;».

Ο 81χρονος συνταξιούχος ανάπηρος που έχασε το πόδι του σε εργατικό ατύχημα είχε πάρει δάνειο ανακαίνισης 50 χιλιάδες ευρώ. Όμως τα πανωτόκια είχαν φτάσει το συνολικό ποσό του χρέους σε 150 χιλιάδες ευρώ.

«Προσπαθήσαμε να συμφωνήσουμε με τον κύριο να του δώσουμε το ποσό που έδωσε για να πάρει το ακίνητο, συν τα έξοδά του. Αναζητήσαμε κι έναν αγοραστή, δικό μας άτομο, γιατί εμείς δεν έχουμε οικονομική δυνατότητα, ώστε να πάρει το σπίτι και να μείνουν οι παππούδες μέσα τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Του κάναμε και πρόταση να αφήσει μόνο τον κάτω όροφο, αλλά δεν δεχόταν με τίποτα» ανέφερε η μεγάλη κόρη της οικογένειας.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρονών. Είμαι ανάπηρος, με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω;» μονολογούσε χθες ο 81χρονος άντρας, αλλά κανείς δεν ήταν εκεί να του δώσει μια ικανοποιητική απάντηση.

avgi.gr

Απάντηση