Χαλκιδική: Σκορπούν το θάνατο με φόλες στον Πολύγυρο

Αποτροπιασμό προκαλεί η μαζική θανάτωση ζώων με φόλες στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. – Τέσσερις σκύλοι και εφτά γάτες θανατώθηκαν σε μόλις δύο εβδομάδες.

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τις φόλες στον Πολύγυρο Χαλκιδικής καθώς πλέον πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο με αυξημένο κίνδυνο για τα αδέσποτα.

Όπως εξηγεί στην Politic.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου “ΚΙΒΩΤΟΣ”, Ελευθερία Κοτσιαρή: «Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής αντιμετωπίσαμε στις 26,27/4 και στις 3/5 πολλαπλά κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο θάνατος 2 αδέσποτων και 2 δεσποζόμενων σκύλων και 7 γατών. Επίσης, δηλητηριάστηκαν αλλά κατάφεραν να σωθούν, ένας δεσποζόμενος σκύλος που νοσηλεύτηκε σε κλινική και ένας αδέσποτος σκύλος που τον ανέλαβε το Φιλοζωικό σωματείο της περιοχής».

Η κ. Κοτσιαρή επισημαίνει ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης (στο Δημαρχείο, στην πλατεία Ηρώων και την περιοχή του Μασούτη) ενώ όπως φαίνεται οι ρίψεις έγιναν πρωινές και απογευματινές ώρες γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη ορίων και την επικινδυνότητα του δράστη.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου “ΚΙΒΩΤΟΣ” τονίζει ότι το σωματείο υπέβαλε μηνύσεις και η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη ελπίζοντας να έχει επιτυχή κατάληξη.

«Το Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου “ΚΙΒΩΤΟΣ” χωρίς να έχει οποιαδήποτε χρηματοδότηση από το Δήμο, το Κράτος ή την Ε.Ε. και χωρίς εγκαταστάσεις έσπευσε να παρέχει τις πρώτες βοήθειες όπου κλήθηκε και παράλληλα αφενός εξασφάλισε φιλοξενία σε τρεις αδέσποτους σκύλους για να τους προστατεύσει αφετέρου πίεσε τους κηδεμόνες που παρανόμως αφήνουν τους σκύλους τους να κυκλοφορούν χωρίς λουρί και επίβλεψη να συμμορφωθούν με τις νόμιμες υποχρεώσεις τους», λέει η κ. Κοτσιαρή και χαρακτηρίζει ζωτικής σημασίας να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι αυτών των πράξεων καθώς και τη σπουδαιότητα της στείρωσης, της υπεύθυνης υιοθεσίας αλλά και της εφαρμογής των νόμων από τους κτηνοτρόφους και τους κυνηγούς προκειμένου να επιλυθεί το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων.

Σημειώνεται ότι το πλαίσιο κυρώσεων για τη θανάτωση ζώου γίνεται αυστηρότερο και μετατρέπεται πλέον σε κακούργημα με ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

politic.gr

Απάντηση