Φεύγει από την Ελλάδα ο Σαββίδης – Ποιος αγοράζει τον ΠΑΟΚ;

Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη είναι οριστική. Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων, αποχωρεί από την Ελλάδα με προορισμό τη Ρωσία. Ανέθεσε στους συμβούλους του να βρουν αγοραστές (κυρίως στις ΗΠΑ) για τις επιχειρήσεις και τα περιουσιακά του στοιχεία στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά είναι προφανώς και ο ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης θεωρεί ότι η ρωσική του υπηκοότητα αποτελεί τροχοπέδη για τις επενδύσεις του μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έτσι ψάχνει εταιρία που θα αγοράσει το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων στην Ελλάδα. Κανάλι, εφημερίδες και άλλες επιχειρήσεις, θέλει να γίνουν ένα πακέτο και να πωληθεί κατά προτίμηση σε Αμερικανούς.

Από τη λίστα των επιχειρήσεων που θα γίνουν… σετάκι εξαιρείται μόνο ο ΠΑΟΚ. Όχι ότι δεν πωλείται. Απλώς πωλείται ξεχωριστά. 

Το όνομα που ακούγεται στο παρασκήνιο είναι αυτό του Τέλη Μυστακίδη. Ο Ελληνοβρετανός μεγιστάνας της μεταλλουργίας έχει πολλάκις μιλήσει για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και είναι πια έτοιμος να δράσει. Είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την ΠΑΕ αλλά και με την UEFA και το περιβάλλον του αφήνει να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο.

betcosmos.com

Απάντηση