Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε Μονάδες Υγείας της Βόρειας Ελλάδας

Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε Κέντρα Υγείας τα οποία βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και στο Νοσοκομείο του Πολύγυρου.

Τα Κέντρα Υγείας τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, Κασσανδρείας, Μουδανιών, Νέας Μαδύτου, Αγίου Νικολάου, καθώς και το Νοσοκομείο του Πολύγυρου. Φέτος το πρόγραμμα επεκτείνεται γεωγραφικά συμπεριλαμβάνοντας δύο νέα Κέντρα Υγείας, το ΚΥ Παλαιοχωρίου και το ΚΥ Χρυσούπολης.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, με τίτλο «Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2023 – Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος», και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ). Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα από τους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, κατά τους θερινούς μήνες, όπου παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες, αλλά και η πρακτική άσκηση και βελτίωση των ιατρικών δεξιοτήτων των φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα, συνολικής χρονικής διάρκειας οκτώ εβδομάδων, ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Απάντηση