«Κίνημα της πετσέτας» στη Χαλκιδική – Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις από αύριο με 2 συγκεντρώσεις

“Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στη Χαλκιδική από πολίτες που διεκδικούν ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες, το λεγόμενο «κίνημα της πετσέτας».

Μέσω σελίδας στα κοινωνικά δίκτυα, που ήδη αριθμεί χιλιάδες μέλη μέσα σε δύο ημέρες από τη δημιουργία της, πολίτες καλούν στις 10:30 στον Λεμονή στην Ποτίδαια και την ίδια ώρα στο γήπεδο της Νικήτης.

Οι πολυάριθμες καταγγελίες που δημοσιεύονται στην εν λόγω σελίδα, συνοδεύονται με εικόνες και βίντεο. Κάποιες εξ’ αυτών είναι ιδιαίτερα σοβαρές καθώς αναφέρεται ότι ουσιαστικά επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχεις πρόσβαση είναι να καταβάλλεις κάποιο αντίτιμο.”…

Οι καταγγελίες που συνοδεύονται με εικόνες και βίντεο είναι πολυάριθμες, με κάποιες από αυτές να είναι ιδιαίτερα σοβαρές καθώς αναφέρεται ότι ουσιαστικά επιχειρήσεις έχουν κλείσει την δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχεις πρόσβαση είναι να καταβάλλεις κάποιο αντίτιμο.

Και στη Χαλκιδική η εικόνα με τις ξαπλώστρες να φτάνουν μέχρι το κύμα και να μην αφήνεται ουσιαστικά ελεύθερος χώρος είναι ο κανόνας.

Απάντηση