Με την πρέπουσα Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια η Πανύγηρις του Ι. Παρεκκλησίου Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραλίας Διονυσίου Χαλκιδικής

Με την πρέπουσα Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια και με πρωτοφανές για τα δεδομένα της μικρής Ενορίας μας πλήθος πιστών προσκυνητών, ολοκληρώθηκε σήμερα η Πανύγηρις του Ιερού Παρεκκλησίου Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραλίας Διονυσίου Χαλκιδικής!

Επίκεντρο των εορταστικών ακολουθιών φέτος ήταν η Έλευση του Ιερού Λειψάνου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του Πολιούχου (Προστάτου) της ενορίας Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Διονυσίου!

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ, ο ίδιος ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, διαμέσου του Ιερού Λειψάνου του, επισκέφτηκε την Ενορία μας Ευλογώντας μας καί κατά την παραμονή του στο Ναό μας όπου πλήθη πιστών από κάθε γωνιά προσήλθαν να προσκυνήσουν και να λάβουν τη Χάρη του, αλλά καί κατά τη χθεσινή Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του στους δρόμους και την Πλατεία της Ενορίας μας!

Ευχαριστώ από καρδιάς τον φίλο και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέων Μουδανιών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συνέσιο ο οποίος μάς προσκόμισε μετά χαράς μεγάλης το Τίμιο Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, λάμπρυνε δια της παρουσίας του τον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Εκκλησίασμα.

Πολλές κι εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους τους πιστούς προσκυνητές και ενορίτες που προσήλθαν στην πανήγυρη και μας τίμησαν με την παρουσία και κυρίως με την συμπροσευχή τους.

Ευχαριστώ τους Ιερείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Πρεσβύτερο π. Αντώνιο εκ Βελγίου στην Υποδοχή του Λειψάνου και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Τενέδου στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’Αρτοκλασίας και τη Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τις Κυρίες της Εκκλησιαστικής Επιτροπής που αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες για την ετοιμασία της Πανηγύρεώς μας, την ευταξία αλλά και τη διατήρηση του Ναού ανοιχτού από το πρωί έως και αργά τη νύχτα κατά το τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) Υποδοχής του Ιερού Λειψάνου αλλά και της Πανηγύρεώς μας.

Ευχαριστώ του Ιεροψάλτες μας που τόσο μελωδικά απέδωσαν τους υπέροχους Ύμνους και τα Τροπάρια των Ιερών Ακολουθιών!

Ευχαριστώ για την παρουσία τους τον Πρόεδρο της Κοινότητας Διονυσίου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραδοσιακού Χορού Διονυσίου, τον κ. Γρηγόριο Τάσιο, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και τον κ. Ιωάννη Κουφίδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Να μας συγχωρείτε για τυχόν αθέλητες παραλήψεις ή αμέλειες!

Θέλουμε την αγάπη, την προσευχή και τη συμπαράστασή σας…

Εύχομαι εκ βάθους ψυχής, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος να Ευλογεί και να Αγιάζει όλους μας και να αξιωθούμε, (διώχνοντας τα λέπια της αμαρτίας από τα μάτια μας που εμποδίζουν να δούμε την πραγματική Δόξα και Ακτινοβολία της Θεότητος του Κυρίου), να γίνουμε μέτοχοι του Ακτίστου Φωτός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας Χριστού! Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα!

Με Αγάπη Χριστού,

Ο Προϊστάμενος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός

Απάντηση