Χαλκιδική: Αυτοψία του MEGA – Ξαπλώστρες και κατασκευές πάνω στο κύμα


Όχι μόνο ξαπλώστρες, αλλά ολόκληρες ξύλινες κατασκευές μέσα στη θάλασσα κατέγραψε το MEGA στη Χαλκιδική.

Ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω στο κύμα, στην παραλία Νικήτη στη Χαλκιδική. Τεράστα ξύλινα έπιπλα, τραπέζια, πολυθρόνες… μια ανάσα από τον αιγιαλό.

10.30 το πρωί, στην παραλία Νικήτη του δήμου Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Κάτοικοι και επισκέπτες διαμαρτύρονται για τις εικόνες ασυδοσίας.

«Ναι, πολλοί καταστρατηγούν τη νομοθεσία. Η νομοθεσία είναι σαφέστατη. Πρέπει να έχουμε ελεύθερο χώρο από το κύμα πέντε μέτρα, πάρα πολλοί επιχειρηματίες τα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα», δήλωσε ο Κυπαρίσσης Ντέμπλας, δήμαρχος Σιθωνίας.

«Να πάτε αλλού…»

Ολόκληρες κατασκευές και πελώριες ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα και στο Πευκοχώρι.

Στην Ποτίδαια η φράση «να πάτε παραδίπλα» ήταν αυτή που ξεσήκωσε τους κατοίκους.

Στην πανέμορφη παραλία της Σίβηρης επιχειρηματίας έχει τοποθετήσει πάνω στο κύμα μια τεράστια μόνιμη ξύλινη κατασκευη και τεράστιες σιδερένιες ομπρέλες. Τα τραπέζια της ταβέρνας πάνω στο κύμα, δίπλα στους λουόμενους και τις ξαπλώστρες.

Έλεγχοι στα Φαλάσαρνα

Κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών έκαναν ελέγχους και στην πολυβραβευμένη παραλία στα Φαλάσαρνα.

«Υπάρχουν γουρούνες, οι οποίες λειτουργούν για το σέρβις, το οποίο είναι εντελώς παράνομο. Αυτό γίνεται πάνω στις αμμοθίνες εκεί που γεννάνε οι χελώνες καρέτα καρέτα. Επίσης υπάρχει ένα τεράστιο πάρκινγκ σε μια προστατευμένη περιοχή όπου φύεται το κρινάκι το τοπικό, που είναι προστατευόμενο», δήλωσε η Αθήνα Γιαννουλάκη, μέλος πρωτοβουλίας πολιτών «Να σώσουμε τη Φαλάσαρνα».

Οι κινητοποιήσεις των πολιτων για ελεύθερες παραλίες θα συνεχιστούν και αύριο.

Απάντηση