Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα στηρίξει κανέναν από τις δύο συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές.

Δεν καταφέραμε να συμπληρώσουμε τον συνδυασμό για να κατέβουμε στις δημοτικές εκλογές λόγω των εμποδίων που βάζει ο νέος εκλογικός νόμος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα στηρίξει κανέναν από τις δύο συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές.

Είναι δύο παρατάξεις που είναι πλήρως υποταγμένες στην κυβερνητική πολιτική και κατά συνέπεια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό ας δούμε τι σημαίνει:

Σημαίνει πως αποδέχονται την άθλια κατάσταση (περικοπές στον προϋπολογισμό, αυξανόμενες αρμοδιότητες χωρίς κονδύλια κλπ.) που έχουν φέρει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις στην Τοπική Διοίκηση, Απλά μαλώνουν για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα αυτή τη βαρβαρότητα.

Σημαίνει πως αποδέχονται το δήμο επιχειρηματία φορομπηχτικό μηχανισμό που σκοπός του είναι το κέρδος (δηλαδή να τσακίζει τους δημότες του σε φόρους) και όχι η κάλυψη των αναγκών του λαού της περιοχής.

Σημαίνει πως εφόσον αποδέχονται την οδηγία κόστους-οφέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι ανάγκες μας θα συνεχίσουν να θεωρούνται κόστος που αυτό συνεπάγεται:

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση και επικίνδυνη με τα απορρίμματα θα συνεχίσει και θα χειροτερεύει.

Τα αγροτικά ιατρεία μας, το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, γενικά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή θα μείνει ως έχει, ανύπαρκτη και υποστελεχωμένη, επειδή και οι δύο οι παρατάξεις θεωρούνε λογικό να δίνονται π.χ. κάθε χρόνο 50 εκατομμύρια στην Hellenic train, και από το λαό της Σιθωνίας να ζητάνε 6.000 ευρώ για ασθενοφόρο για Ιούλιο και Αύγουστο.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα μείνουν κουφάρια, με σπασμένα πλακάκια, σοβάδες να πέφτουν, σπασμένες πόρτες και παράθυρα χωρίς αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση.

Τα πολύ αναγκαία αντιπλημμυρικά αντιπυρικά έργα δεν θα γίνουν γιατί κοστίζουν, ίσως μόνο κάποια μπαλώματα που σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα.

Η ύδρευση παρά τα μεγάλα λόγια που ακούμε κάθε χρόνο και κυρίως πριν τις εκλογές θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση χωρίς ποιοτικό και επαρκές νερό.

Το ίδιο και οι βιολογικοί καθαρισμοί, που αποτελούν περιβαλλοντική βόμβα.

Τα μόνα έργα που θα κάνουνε μέσα στην τετραετία είναι αυτά που θα επιλέξει Ευρωπαϊκή Ένωση, τα γνωστά επιλέξιμα που μέσα σε αυτά δεν βρίσκονται όλα τα παραπάνω προβλήματα που αναφέραμε. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επιλέγει μόνο με βάση την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, άσχετα αν το συγκεκριμένο έργο το έχει ανάγκη ένας δήμος ή όχι, άσχετα το τι είναι απαραίτητο για έναν Δήμο, και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που λέμε πως δεν υπάρχει πλέον τοπική αυτοδιοίκηση αλλά τοπική διοίκηση

Ο στόχος με το νέο εκλογικό νόμο επιτεύχθηκε στη Σιθωνία, δύο δυνατές παρατάξεις που καμία από αυτές να μην αντιδρά στην κεντρική πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην διεκδικεί απλά να διαχειρίζεται τη βαρβαρότητα.

Όλα τα παραπάνω όμως μπορούν να γίνουν, μπορεί να τα επιβάλει μόνο ο λαός της περιοχής με οργάνωση και αγώνα μέσα από τους συλλόγους του που αν συσπειρωθούν και αγωνιστούν “θα γίνουν τα σκοτάδια Λάμψη”

Εμείς σαν ΚΚΕ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Δυναμώνουμε την Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας στις περιφερειακές εκλογές, για να ενισχυθεί η διεκδίκηση για την κάλυψη όλων των παραπάνω αναγκών. Την μόνη δύναμη που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή σε κόστος.

Για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες, ώστε ο λαός της περιοχής μας να ζήσει καλύτερα, στο ύψος των δυνατοτήτων του 21ου αιώνα.

Απάντηση