Η Μαρία Ν. Αβέρη Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πολυγύρου με τον Αστέριο Ζωγράφο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για τον Δήμο Πολυγύρου με τον συνδυασμό «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» του Υποψηφίου Δημάρχου Αστερίου Ζωγράφου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος (Δ.Ε.Ανθεμούντα)

ΑΒΕΡΗ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου

«Περί ης ο λόγος»

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ονομάζομαι Μαρία Αβέρη, είμαι 37 ετών, γεννήθηκα και κατοικώ μόνιμα στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Πατέρας μου ο Νικόλαος Αβέρης, μητέρα μου η Katerina Gioltasi. Η καταγωγή των παππούδων μου (από την πλευρά της μητέρας μου) είναι από τον Βάβδο, Νικόλαος Γιολτάσης & Κωνσταντία Λυγγέρη. Είμαι παντρεμένη με τον Paris Gavanas και έχουμε έναν γιο, τον Νικόλα, μαθητή Β΄ Γυμνασίου. Αυτή είναι η οικογένειά μου, οι γονείς και οι παππούδες μου, τους οποίους ευχαριστώ για όλα όσα μου δίδαξαν και μου προσέφεραν, για όλα όσα μου έδωσαν και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου. Κι από την άλλη ο άντρας μου, ένα αληθινό διαμάντι, βράχος ακλόνητος και στήριγμά μου όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε μου βήμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η βάση μου και χάρη σ’ αυτούς συνεχίζω και πορεύομαι σε όλα μέχρι και σήμερα!

Επαγγελματική ενασχόληση:

Ασκώ το επάγγελμα της δικηγορίας και είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) Αστικού Δικαίου Νομικής ΔΠΘ και υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής ΔΠΘ. Διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής και συνεργάζομαι με δικηγορικά γραφεία Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Είμαι συνεργαζόμενη δικηγόρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε, κάτοχος πτυχίου αγγλικών, γαλλικών και πτυχίου ECDL. Είμαι Πρόεδρος της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων Δασικών Χαρτών Χαλκιδικής, ενώ στο παρελθόν διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής και μέλος του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Ν.Χαλκιδικής.

Κοινωνικοί-πολιτιστικοί φορείς: Ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας και νυν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου-Λυκείου Γαλάτιστας. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Γαλάτιστας και εδώ και πολλά χρόνια είμαι μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου “Γαλάτεια”. Ερασιτεχνικά ασχολούμαι με την μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς .

Στις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019 έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου μας για το αξίωμα της Δημοτικής Συμβούλου. Οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους και ο Δήμαρχος, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, με όρισε Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πολυγύρου.

Υπηρέτησα την ΚΕΔΗΠΟ ως Πρόεδρος για τέσσερα χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό ως προς την εξέλιξη, την αναβάθμιση, αλλά και την καθημερινή αντιμετώπιση και λύση καταστάσεων και προβλημάτων, σε συνεργασία πάντοτε με τον Δήμαρχο, του συναδέλφους μου στο Διοικητικό και το Δημοτικό συμβούλιο, το διοικητικό προσωπικό, αλλά και όλους τους εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης.

«ΕΡΓΑ (και όχι λόγια)»

Επιγραμματικά όσο μπορώ, θα ήθελα μέσα από αυτή την ανακοίνωση να σας γνωστοποιήσω τα έργα και τις δράσεις μας, τα οποία όπως προανέφερα υλοποιήθηκαν με τη συμβολή όλων των παραπάνω προσώπων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

-Αναβάθμιση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων βιομηχανικών αποβλήτων- βιολογικό καθαρισμός και

– Αναβάθμιση: Αντλιοστασίου εισόδου, εσχάρωσης στερεών, προ αερισμού – εξισορρόπησης, κυρίου αερισμού – καθίζησης, Επεξεργασίας και διαχείρισης λάσπης

ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 64.480€

-Προμήθεια ηλεκτρικού πριονιού διχοτόμησης

ΕΡΓΟ ΑΞΙΑΣ 11.250€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

– Αγορά και παράδοση ΙΧ αυτοκινήτου για τις ανάγκες του Προγράμματος Β.Σ.Σ. Ζερβοχωρίων

– Ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με τη σύσταση και λειτουργία προσωρινής υποστηρικτικής δομής αλληλεγγύης με εργαζόμενους που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που είχαν λόγω πανδημίας κλείσει προσωρινά, σε συνεργασία και με τους προέδρους των κοινοτήτων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών -κυρίως- της τρίτης ηλικίας ή αυτών που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες.

– Παράδοση πλυντηρίου – στεγνωτηρίου ρούχων στο πρόγραμμα ΒΣΣ για την εξυπηρέτηση των πολιτών που έχρηζαν βοηθείας.

– Συνδρομή στην δράση «ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» σχετικά με την καθημερινή παρασκευή και δωρεάν διανομή γευμάτων σε πολίτες που το είχαν ανάγκη εν μέσω πανδημίας.

– Συνεχής παροχή μέσων ατομικής προστασίας «Μ.Α.Π.» στο πρόγραμμα ΒΣΣκαι στις τρεις δομές μας στην ΔΕ Ορμύλιας, Ζερβοχωρίων και Ανθεμούντα, εν μέσω πανδημίας

– Δράση “Ο ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ” των Πολιτών στον Δήμο Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Δήμο και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, τον ΕΟΔΥ και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου, για τους δημότες που αδυνατούσαν να μετακινηθούν από την οικία τους στα εμβολιαστικά κέντρα

– Δράση «ΚΛΙΚ ΖΩΗΣ» σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με την βοήθεια των εργαζομένων του προγράμματος ΒΣΣ, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για την υλοποίηση του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης των Ηλικιωμένων»

ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

– Ίδρυση και λειτουργία του ΚΔΑΠ Πολυγύρου

– Μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολυγύρου (το οποίο εντός των ημερών θα αδειοδοτηθεί και θα ξεκινήσει η λειτουργία του)

– Διαμόρφωση και καλλωπισμός εσωτερικού και εξωτερικού χώρου των ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολυγύρου

Μετά από αγώνες και προσπάθειες πολλών ετών η πρωτεύουσα του Δήμου μας έχει πλέον το δικό της ΚΔΑΠ και θα έχει σε λίγες ημέρες και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, για τις οποίες δομές εδώ και ένα χρόνο αγωνιζόμαστε και παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε το όραμά μας να παίρνει σάκα και οστά.

-Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Δήμο Πολυγύρου σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

– Ολοκλήρωση εργασιών πληροφοριακών συστημάτων και δομημένης καλωδίωσης σε όλα τα ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πολυγύρου

– Οργάνωση ενημερωτικών δράσεων σε συνεργασία με την Κινητή Αστυνομική Μονάδας της Δ/νσης Αστυνομίας Χαλ/κής σε όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Πολυγύρου

– Υποστήριξη και συμμετοχή στην ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής με θέμα: “Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία”.

-Συμμετοχή στο 4ο Συνέδριο ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ – ΜΕΑ των ΟΤΑ

– Οργάνωση ενημερωτικών δράσεων σχετικά με την Δικαιώματα των Παιδιών με την επίσκεψη ψυχολόγου στα ΚΔΑΠ Δήμου Πολυγύρου.

-Συνεχής συμμετοχή των ΚΔΑΠ στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Πολυγύρου, ενδεικτικώς αναφερόμενες: Ημέρα Περιβάλλοντος, Αποκριάτικο Καρναβάλι Πολυγύρου, Επίσκεψη στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας κλπ

– Εξοπλισμός των ΚΔΑΠ με οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, καλλωπισμός των κτιρίων, προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και παιδικών παιχνιδιών.

– Συνδρομή στην πραγματοποίηση και παρουσίαση «ταινίας μικρού μήκους» από τα ΚΔΑΠ Ζερβοχωρίων στα πλαίσια του προγράμματος για τα «100 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

(Για όλες τις δράσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε την Σελίδα της Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πολυγύρου, όπου υπάρχει το σχετικό υλικό)

Από το βήμα αυτό, λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω αρχικά τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, όλους τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τους συνεργάτες μου στην Δημοτική Επιχείρηση (διοικητικό προσωπικό και εργαζομένους) για την στήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ελπίζω, φίλες και φίλοι,

όλα αυτά τα χρόνια να φάνηκα και εγώ αντάξια των προσδοκιών σας και να τίμησα την ψήφο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Δηλώνω παρούσα και σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου 2023 και σας καλώ να με στηρίξετε εκ νέου με την ψήφο σας, ούτως ώστε να παλέψω, να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έκανα καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου και μαζί με τον επικεφαλής μας Αστέριος Ζωγράφος και με τους υπόλοιπους άξιους συνυποψηφίους μου να κάνουμε πράξη το όραμά μας, τους στόχους μας και να δημιουργήσουμε έναν ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ «από τον Γαλαρινό μέχρι την Μεταμόρφωση», όπως πολύ ωραία είπε ένας συνάδελφος μου στο προεκλογικό μας σποτάκι!

Μετά τιμής,

Μαρία Ν. Αβέρη

Απάντηση