Ο Σπύρος Ποδαράς Υποψήφιος Τοπικός Συμβούλος Στρατωνίου με την ”ΟΜΟΦΩΝΙΑ” και τον Στέλιο Βαλιάνο

Αγαπητοί συμπολίτες,

Πλησιάζοντας προς την ημερομηνία κατά την οποία θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την νέα Δημοτική και Κοινοτική εκπροσώπησή μας, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω έναν σύντομο απολογισμό των σημαντικότερων πεπραγμένων μου από την θεσμική θέση του εκλεγμένου Τοπικού Συμβούλου στο Στρατώνι, πέραν της συνεπούς – και επιβεβλημένης κατά την γνώμη μου – συμμετοχής μου στα Τοπικά Συμβούλια.

Οργάνωσα και προώθησα στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια το μείζον θέμα της επαναστελέχωσης της Μονάδας Υγείας (πρώην ΙΚΑ). Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να ενταχθεί το Στρατώνι στον σχεδιασμό της 4ης ΥΠΕ και να προκηρυχθεί μία θέση Παθολόγου Ιατρού που θα μας εξυπηρετούσε άμεσα. Δυστυχώς, αυτή η προκήρυξη έληξε άκαρπη, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος από Ιατρούς αυτής της ειδικότητας, αφήνοντας όμως σημαντική παρακαταθήκη για την μελλοντική επαναφορά του θέματος.

Παράλληλα, γνωρίζοντας επισταμένως τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, οργάνωσα, τεκμηρίωσα και προώθησα προς όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες σημαντικά ζητήματα που συσχετίζονται με την Ασφάλεια, την Ποιότητα Ζωής και την Ανάπτυξη. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να αναπτυχθούν πρωτίστως οι απαραίτητες συνεργασίες και να έχει δημιουργηθεί πλέον ένα ισχυρό πλαίσιο που να κατοχυρώνει την τακτοποίησή τους.

Σχετικά με την απόδοση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της έντονης μεταλλευτικής επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, εξακολουθώ με επιμονή να αναπτύσσω τις επιβεβλημένες συνέργειες ώστε να αποδοθούν, εν τέλει, οι πόροι που δικαιωματικά αναλογούν στο Στρατώνι και τους κατοίκους του.

Βρισκόμαστε σε μια περιοχή πλούσια από κάθε άποψη, όμορφη, με πολλές προοπτικές για πρόοδο αλλά και με σύνθετα προβλήματα. Θεωρώ επιβεβλημένη την θεσμική, συστηματική και μεθοδική διαχείρηση των θεμάτων και πιστεύω ακράδαντα πως η πρόοδος σε όλα τα πεδία επιτυγχάνεται μέσω των συνεργασιών και του σωστού σχεδιασμού. Επίσης, θεωρώ πως η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί την μέγιστη συνεισφορά κάθε ατόμου προς την κοινωνία και τιμώ τον καθένα που ανιδιοτελώς και με τον όποιο τρόπο συμβάλλει σε αυτό.

Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω ξανά «παρών» στις επερχόμενες εκλογές διεκδικώντας την επανεκλογή μου στο Τοπικό Συμβούλιο του Στρατωνίου. Συντάσσομαι με την παράταξη της Ομοφωνίας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Στέλιο Βαλλιάνο. Πιστεύω πως μέσω της συνεργασίας μας θα δημιουργηθούν οι ευκαιρίες και θα αξιοποιηθούν τελικά οι δυνατότητες που θα φέρουν στο Στρατώνι την πρόοδο και την ευημερία.

Καλό αγώνα!

Απάντηση