7 λόγοι για να κοιμάσαι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια

Τα μαξιλάρια δεν είναι μόνο για το κεφάλι σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μαξιλάρια κατά τη διάρκεια του ύπνου, για να στηρίξεις καλύτερα το σώμα σου κάτω από τη μέση. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα πόδια, μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να οδηγήσει σε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο. Είσαι έτοιμη να μάθεις περισσότερα;

1. Ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια κάνει τον ύπνο στο πλάι πιο άνετο

7 λόγοι για να κοιμάσαι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια

Ο ύπνος στο πλάι είναι η πιο δημοφιλής στάση ύπνου για τους περισσότερους από εμάς. Αλλά μέχρι να βρεις τις σωστές μοίρες και να βολευτείς, μπορεί να πάρει λίγη ώρα. Καθώς η βαρύτητα κάνει τη δουλειά της, τραβάει τα άκρα προς τα κάτω και ασκεί πίεση στους ώμους και τις αρθρώσεις του ισχίου. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε συχνά, νυχτερινά ξυπνήματα. Εάν πάλι συνηθίζεις να κοιμάσαι ανάσκελα και θέλεις να γυρίσεις στο πλάι λόγω υπνικής άπνοιας ή δυσπεψίας, ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κάνεις όνειρα γλυκά.

2. Ανακουφίζει από την αρθρίτιδα

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η αρθρίτιδα, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνο. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας και όλοι μπορούν να οδηγήσουν σε πόνο από πρησμένες αρθρώσεις που προκαλούν τριβή. Δυστυχώς, ο ύπνος στο πλάι μπορεί να τον επιδεινώσει, καθώς τα βαριά άκρα, ασκούν πίεση σε αυτές τις αρθρώσεις. Ευτυχώς, ο ύπνος με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τις αρθρώσεις του ισχίου, αλλά και τους ώμους, καθώς λειτουργεί ως μια άνετη δοκός στήριξης που μπορεί να κρατήσει τα χέρια και τα πόδια άνετα.

3. Ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη (σε συνδυασμό με το κατάλληλο μαξιλάρι για το κεφάλι)

Ανεξάρτητα από το πώς συνηθίζεις να κοιμάσαι, η σπονδυλική σου στήλη μπορεί να καταπονείται. Εάν κοιμάσαι ανάσκελα, ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα, ευθυγραμμίζει την σπονδυλική στήλη, υποστηρίζοντας τη φυσική καμπύλη στην πλάτη. Το ίδιο ισχύει και για εσένα που συνηθίζεις να κοιμάσαι στο πλάι. Για ακόμα καλύτερη υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του ύπνου, επένδυσε στο κατάλληλο μαξιλάρι για το κεφάλι σου.

4. Διατηρεί τους γοφούς ευθυγραμμισμένους

Μιλώντας για ευθυγράμμιση σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, η θέση των γοφών, παίζει κι αυτή σημαντικό ρόλο. Και η διατήρησή τους σε μια υγιή θέση είναι ένα ακόμα προνόμιο που σου χαρίζει ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου. Δυστυχώς, το να ξαπλώνεις στο πλάι, συνήθως οδηγεί στο να «κλείνει» το ένα πόδι φυσικά πάνω στο άλλο. Αν και μπορεί να αισθάνεσαι υπέροχα στην αρχή, αυτό μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο της κακής ευθυγράμμισης του ισχίου και τελικά να διακόψει τον ύπνο σου.

5. Ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια ανακουφίζει από την ισχιαλγία

Έχεις νιώσει ποτέ πόνο και μούδιασμα να εξαπλώνεται από το κάτω μέρος της πλάτης μέχρι τα πόδια σου; Εάν απάντησες «ναι», μπορεί να έχεις ισχιαλγία. Είναι μια πάθηση που συχνά προκαλείται από μια πίεση ή ερεθισμό του ισχιακού νεύρου. Το ισχιακό νεύρο, είναι το μεγαλύτερο νεύρο στο σώμα. Έτσι λοιπόν, ο πόνος της ισχιαλγίας συχνά ξεκινά από τη μέση, αντανακλά βαθιά στο γλουτό και κατεβαίνει στο πόδι.

Και σε αυτή την περίπτωση, το αγαπημένο σου μαξιλάρι μπορεί να σε ανακουφίσει, τοποθετώντας το ανάμεσα στα πόδια σου: Διατηρεί τους γοφούς, τα πόδια και τη σπονδυλική στήλη σε σταθερή θέση, αποτρέποντας την κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο.

6. Αποτρέπει το μούδιασμα στα άκρα

Αν συνηθίζεις να κοιμάσαι στο πλάι, πιθανότητα κάποια στιγμή έχεις ξυπνήσει χωρίς να νιώθεις το χέρι ή το πόδι σου. Μένοντας στη συγκεκριμένη στάση για πολλή ώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου, το μούδιασμα είναι μάλλον μονόδρομος. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να επαναφέρεις την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα, χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου. Πώς; Το μαξιλάρι κρατά τους ώμους και τους γοφούς σου ανοιχτούς, αφήνοντας περισσότερο χώρο στα μεγάλα νεύρα να αναπνεύσουν.

7. Οδηγεί σε βαθύτερο ύπνο

Αν αθροίσεις όλα τα παραπάνω, δηλαδή περισσότερη άνεση, μειωμένος πόνος σε ισχίο και πλάτη, αλλά και λιγότερη πίεση των νεύρων, οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια σε καλύερο ύπνο.

Συγκεκριμένα, μελέτες δείχνουν ότι η χρήση μαξιλαριών σώματος σε πλάγια θέση οδηγεί σε βαθύτερα στάδια ύπνου και μάλιστα για περισσότερο χρόνο. Οι συμμετέχοντες σε μελέτες που χρησιμοποίησαν τα μαξιλάρια κατέληξαν να κοιμηθούν 20% πιο βαριά από εκείνους που δεν το έκαναν. Με άλλα λόγια, περισσότερη άνεση, πιο ξεκούραστος ύπνος.

Απάντηση