Λήξη Επιμορφωτικού Προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου

Ολοκληρώθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Τρίτης 17ης Οκτωβρίου το μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τίτλο: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (Εξομολογητική), στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων».

Στην τελευταία αυτή συνάντηση δίδαξε ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, Δρ. Θεολογίας την ενότητα «Η συμβολή της τρίτης ηλικίας στην αγωγή των παιδιών στην οικογένεια» και στη συνέχεια ο Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, διευθυντής του Ι.Π.Ε, ανέπτυξε την ενότητα: Πνευματική υποστήριξη στη σύγχρονη κοινωνία. Ακολούθως έδωσε τον λόγο σε όλους τους επιμορφούμενους πατέρες προκειμένου να καταθέσουν τα βιώματα από την ποιμαντική διακονία τους και να αναφέρουν τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο επιμορφωτικό πρόγραμμα.  Πολλοί εκ των εκπαιδευομένων πήραν το λόγο τονίζοντας την ωφέλεια που έλαβαν από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις  των εκπαιδευτών αλλά και τη χαρά της δυνατότητας διάδρασης με τους υπόλοιπους ιερείς της Μητροπόλεώς τους.

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητος και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., για το έργο του στην επιμόρφωση των κληρικών αλλά και προς τον Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε, για την υλοποίηση αυτών των επιμορφωτικών προγραμμάτων προς όφελος της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι παρακολούθησε τις περισσότερες διδασκαλίες και τον εποικοδομητικό διάλογο που κάθε φορά διεξαγόταν μεταξύ των ιερέων και των επιμορφωτών και ζήτησε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και στο μέλλον η συνεργασία της Μητροπόλεως με το Ι.Π.Ε.

Στην αντιφώνηση του, ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης  ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την αγαστή συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως με το Ι.Π.Ε., και  εξήρε τον  ρόλο που διαδραμάτισε ο συντονιστής του επιμορφωτικού προγράμματος Παν. Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Ζέρβας στην άρτια οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο π. Θεολόγος επεσήμανε τα πολλά και ποικίλα οφέλη που προκύπτουν από τις επιμορφωτικές δράσεις για τους επιμορφούμενους αλλά πολλαπλασιαστικά και για την ίδια την τοπική κοινωνία στην οποία φτάνουν οι καρποί της γνώσης των μελών της.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε και οι επιμορφούμενοι μετά την ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων αξιολόγησης, στην οποία αποτύπωσαν ανώνυμα την εμπειρία τους από το πρόγραμμα, εξέφρασαν τη βούληση για την  πραγματοποίηση ενός ακόμη επιμορφωτικού σεμιναρίου στο άμεσο μέλλον.

Με τη λήξη του ανωτέρω επιμορφωτικού προγράμματος ολοκληρώνεται επιτυχώς η συγχρηματοδοτούμενη Πράξη με τίτλο «Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» 2021 – 2023 (OΠΣ 5073422), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά βίου Μάθηση».

Κατά τη διάρκεια του έργου αυτού υλοποιήθηκαν σε 30 θεματικές ενότητες, 275 τμήματα, εκ των οποίων τα 218 πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο της σύγχρονης εκπαίδευσης και τα 57 δια της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκατάρτισης (elearning.ipe.gr)

Στα προγράμματα συμμετείχαν 7.000 άτομα και συγκεκριμένα 4.335 κληρικοί και 2.665 λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας, δίδαξαν περισσότεροι από 150 εκπαιδευτές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Ι.Π.Ε. και συντόνισαν περισσότεροι από 100 Συντονιστές, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Συντονιστών.

Απάντηση