Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην έδρα του Δήμου στα Ν. Μουδανιά.

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ας Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου φωταγώγηση δημοσίων καταστημάτων, Τραπεζών και Οργανισμών.

Την 27η Οκτωβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:45 π.μ. θα γίνει κατάθεση

στεφανιών και προαιρετική απαγγελία ποιημάτων από έναν μαθητή κάθε σχολείου στο Ηρώο και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Την 28η Οκτωβρίου και ώρα 8:30 θα γίνει έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου.

Στις 9.45 προσέλευση αντιπροσωπειών μαθητών από κάθε σχολείο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στις 10.00 πέρας προσέλευσης της Δημοτικής Αρχής, των Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών και των Προεδρείων των Σωματείων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και έναρξη της Δοξολογίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Παπαδάκη Μαριλένα, εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών.

Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφανιών. Θα επακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά από την επιμνημόσυνη δέηση θα ακολουθήσει παρέλαση μπροστά από τους επισήμους, με την εξής σειρά: Ελληνική ομάδα Διάσωσης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών “ΦΑΡΟΣ”, Σύλλογος Ποντίων Ν Χαλκιδικής « Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης», 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, 4ο

Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, ΕΚ Ν. Μουδανιών, ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, Γενικό Λύκειο Ν. Μουδανιών.

Τόπος συγκέντρωσης και εκκίνησης των τμημάτων παρέλασης ορίζεται η οδός προέκταση Τζαβούρα (περιοχή κλειστού Γυμναστηρίου). Διάλυση των τμημάτων γίνεται στην Πλατεία Βασματζίδη (έμπροσθεν σιντριβανιού).

Επόπτες παρέλασης ορίζονται οι γυμναστές των σχολείων κατά λόγο αρμοδιότητας έκαστος. Τελετάρχης σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, ήτοι στην κατάθεση στεφανιών την 27.10.2023, στην Εκκλησία κατά τη δοξολογία, στην κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους

των Αρχών και τέλος στην παρέλαση, ορίζεται η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, κα Καλομοίρη Μελπομένη.

Απάντηση