Σε έξαρση οι ιώσεις, η σκόνη επιτείνει τα συμπτώματα

Aυξημένα περιστατικά δέχονται στα ιατρεία τους παιδίατροι και παθολόγοι του Βόλου

Εξαρση παρουσιάζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ιώσεις, τόσο στον παιδικό όσο και στον γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για τις συνήθεις ιώσεις της εποχής αλλά και για περιστατικά κορονοϊού, με τα συμπτώματα ωστόσο να είναι εντονότερα, κυρίως λόγω της σκόνης που υπάρχει στην πόλη μετά τις διπλές καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων στην πρώτη για το νέο έτος επιμορφωτική ημερίδα που φιλοξενήθηκε χθες το μεσημέρι, σε ισόγεια αίθουσα του συγκροτήματος Μουρτζούκου και η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξης της Ποιότητας της Σχολικής Ζωής» των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Το πρόγραμμα αφορά στην υποστήριξη του έργου των διευθυντών, των συμβούλων σχολικής ζωής και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας για τη βελτιστοποίηση της σχολικής ζωής στα σχολεία τους.

Σύμφωνα με την ειδική παθολόγο, Αλεξάνδρα Τσιγλιφίση, στα ιατρεία υπάρχει πλέον αυξημένη ροή περιστατικών ασθενών. Πρόκειται για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από ιώσεις της εποχής και αρκετά περιστατικά κορονοϊού. «Τα συμπτώματα είναι πιο έντονα εξαιτίας και της σκόνης», σημείωσε η κ. Τσιγλιφίση, η οποία συνέστησε να γίνουν εμβολιασμοί καθώς το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν και περιστατικά γρίπης.

«Παρατηρούμε αύξηση των ιογενών λοιμώξεων», είπε από την πλευρά της η παιδίατρος Αννα Νταγουλούδη, η οποία συνέστησε καλή διατροφή, ύπνο και ξεκούραση στα παιδιά αλλά και τήρησης των κανόνων υγιεινής. Προέτρεψε επίσης τους γονείς να απευθύνονται στους θεράποντες ιατρούς με τα πρώτα συμπτώματα.

«Διανύουμε μία ιδιαίτερη περίοδο φέτος, καθώς η εμφάνιση των ιώσεων, με την πτώση της θερμοκρασίας, βρίσκει την πόλη με αυξημένους ρύπους εξαιτίας της σκόνης. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και οι ιώσεις να αξιολογούνται από τους θεράποντες ιατρούς που θα χορηγήσουν τα ενδεδειγμένα φαρμακευτικά σκευάσματα. Οι αντιβιώσεις θα πρέπει να αποφεύγονται εκτός αν ο γιατρός χορηγήσει συγκεκριμένα φάρμακα», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Ματσιόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Ματσιόλη, οι φαρμακοποιοί, που είναι και οι πρώτοι που δέχονται τους πολίτες στα πρώτα στάδια των ιώσεων, αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με ιώσεις του αναπνευστικού, του γαστρεντερικού και του δέρματος.

Απάντηση