Πώς καταλαβαίνουμε εάν το ελαιόλαδο είναι νοθευμένο: Ο τρόπος που απατεώνες ξεγελούν τους καταναλωτές

Την ώρα που η τιμή του ελαιόλαδου βρίσκεται στα ύψη καταγράφονται κρούσματα απάτης και αισχροκέρδειας στην αγορά με ορισμένους να προχωρούν μέχρι και σε νοθεία του λαδιού προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Όπως εξήγησε ελαιοπαραγωγός στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ορισμένοι αγοράζουν φθηνότερα λάδια όπως σπορέλαιο και φοινικέλαιο και προχωρούν σε παράνομη πρόσμιξη, στη συνέχεια προσθέτουν χημικά για να πετύχουν το σωστό χρώμα και τα πωλούν σε χαμηλότερες τιμές ισχυριζόμενοι ότι είναι ελαιόλαδο.

Όπως είπε, υπάρχουν τρόποι να καταλάβει κανείς εάν το ελαιόλαδο που αγόρασε είναι νοθευμένο. Εάν το λάδι είναι άοσμο, άχρωμο και δεν θυμίζει στη μυρωδιά την ελιά τότε είναι νοθευμένο.

Μία άλλη εύκολη λύση για να καταλάβει κανείς εάν το λάδι είναι νοθευμένο, είναι να το τοποθετήσει στο ψυγείο. Το παρθένο ελαιόλαδο έχει πολλά μονοακόρεστα λιπαρά έχει ως αποτέλεσμα να παγώνει και να μοιάζει με βούτυρο. Τα νοθευμένα λάδια δεν παγώνουν.

Σημείωσε επίσης ότι ορισμένοι απατεώνες για να μην γίνουν αντιληπτοί και κινήσουν υποψίες λόγω της χαμηλής τιμής, πωλούν το νοθευμένο λάδι στην τιμή της αγοράς.

Απάντηση