Επίδομα ανεργίας: Αυξάνεται έως τα 1.200 ευρώ – Έρχονται αλλαγές για τους δικαιούχους

Η σύνδεση του επιδόματος με τον μισθό θα έχει δύο πλαφόν, ένα ανώτατο ως τα 1.100 με 1.200 ευρώ και ένα κατώτατο ως τα 479 ευρώ

Σαρωτικές αλλαγές προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στο επίδομα ανεργίας. Το ποσό του επιδόματος θα αυξηθεί έως και 70% του μισθού των εργαζομένων.

Η σύνδεση του επιδόματος με τον μισθό θα έχει δύο πλαφόν, ένα ανώτατο ως τα 1.100 με 1.200 ευρώ (για 3 ή 4 μήνες) και ένα κατώτατο που είναι το βασικό επίδομα όπως ισχύει κάθε φορά εν προκειμένω τα 479 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»..

Η αναμόρφωση του επιδόματος αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα υλοποιηθεί μέσα στο 2024, αρχικά με πιλοτικό στάδιο για ένα τρίμηνο ή εξάμηνο και στη συνέχεια (προς το τέλος του έτους) με καθολική εφαρμογή των αλλαγών για το σύνολο των ανέργων.

Στο σχεδιασμό του νέου επιδόματος συμμετέχουν συμβουλευτικά και εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ. Αρμόδιο στέλεχος που ρωτήθηκε από για το νέο επίδομα ανεργίας απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωσή του, ενώ στην ερώτηση αν στα εξεταζόμενα σενάρια είναι και ο διπλασιασμός της διάρκειας καταβολής του, με προϋποθέσεις, απάντησε ότι «είναι πιθανό».

Απάντηση