ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠ. ΠΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΤ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ FLYOVER ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Την ανησυχία τους για τα μείζονα προβλήματα που έχουν ήδη προκαλέσει, οι μέχρι τώρα ήπιες πρόδρομες εργασίες για το flyover, καθώς και οι επιπτώσεις του στη Χαλκιδική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εξέφρασε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πάνας.

​Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Απόστολος Πάνας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Θανάσης Γλαβίνας, ο Διευθυντής του βουλευτικού γραφείου του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, κ. Δημήτρης Σαρηγιάννης και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος κ. Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, οι οποίοι ζήτησαν διευκρινίσεις, αναφορικά με το ρόλο του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου του ΥΜΑΘ και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Όπως υπογράμμισαν τα όποια μέτρα λαμβάνονται, θα πρέπει να τεκμηριώνονται με επιστημονικά εργαλεία και να μην αποτελούν αποσπασματικές αποφάσεις.  
Κατόπιν αυτού, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ζήτησαν τη συγκρότηση θεσμικής ολιγομελούς επιστημονικής ομάδας, η οποία θα μελετά τα δεδομένα σε τακτική βάση και θα εισηγείται συγκροτημένα στοιχειοθετημένες προτάσεις, με τήρηση διαφανών διαδικασιών. 
«Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με φορείς της πόλης και ουσιαστικά δεν θα αφήσουμε την πόλη στο έλεός της. Γιατί η εικόνα που αποκομίζουμε αυτή τη στιγμή, δυστυχώς δεν είναι καλή. Και εκτιμούμε, γιατί είμαστε σε πρωτογενές επίπεδο, ότι η εικόνα θα χειροτερέψει», επισήμανε ο κ. Πάνας
Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι, οι προτάσεις του συντονιστικού οργάνου, θα πρέπει βασίζονται  σε συγκεκριμένα επιστημονικά εργαλεία και να υπάρχει  ένα είδος διαφάνειας, τύπου πρακτικών για να γίνεται και αντίστοιχος έλεγχος  των κομμάτων.

Απάντηση