Απεργία 8 Μαρτίου: Κινητοποίηση της ΟΛΜΕ κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή (08/03) στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι, για εκείνη την ημέρα, η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε συμπληρωματική στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 π.μ., αντιδρώντας στην εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι για εκείνη την ημέρα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Μάλιστα, για τις 8 Μαρτίου, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13:00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της που εκδόθηκε την Τρίτη (05/03), η ΟΛΜΕ επισημαίνει: «Στις 8 Μαρτίου ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει ξανά την ομόφωνη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο αυτό και προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ. συμπληρωματικά στην στάση εργασίας (11 π.μ. έως τη λήξη ωραρίου), που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που έχουν διοργανωθεί (Για την Αθήνα: στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου)».

Απάντηση