Στη Βιέννη και στη Νάπολη για την προβολή της Χαλκιδικής ο ΤΟΧ

Η Χαλκιδική πιστή στο ραντεβού της με τους Αυστριακούς, έδωσε για άλλη μία χρονιά το παρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien Messe 2024 που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, 14-17 Μαρτίου και όπου ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Με 14 ελληνικές συμμετοχές και με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας να επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στην αεροπορική κίνηση προς τους ελληνικούς προορισμούς της τάξεως του 16,2% για το 2023, το Ελληνικό περίπτερο υποδέχτηκε πλήθος Αυστριακών που αναζητούσαν πληροφορίες για ταξίδια αναψυχής διατηρεί μάλιστα με διαφορά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών για τις κύριες καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα μηνύματα για τη Χαλκιδική είναι αισιόδοξα και για την φετινή τουριστική σεζόν αφού -πλέον των 5.500 συνταξιούχων που θα επισκεφτούν τον προορισμό από τις 10 Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου μέσα από το πρόγραμμα του TO Senioren Reisen Austria – η Χαλκιδική βρίσκεται στις κορυφαίες προτιμήσεις των Αυστριακών σε ταξιδιωτικά πακέτα. Στη συνάντηση που είχε η Διευθύντρια Marketing του ΤΟΧ, κα. Τάνια Ακριτίδου με την CEO του SENIOREN REISEN AUSTRIA Gerlinde Zehetner και με την επικεφαλής των γκρουπ στην Χαλκιδική Fanny Grammatikou – Nunner επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή πορεία του προγράμματος και η ικανοποίηση των αυστριακών συνταξιούχων που επισκέφτηκαν πέρσι την περιοχή της Ουρανούπολης αλλά και τις γύρω περιοχές.

Είναι σημαντικό ότι η Χαλκιδική καταγράφει διψήφια αύξηση [15%] σύμφωνα με τους μεγαλύτερους Tour Operator της Αυστρίας: TUI, Springer Reisen, DerTour, Ideal Tours. Σε αυτό συντελεί η αύξηση των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από Βιέννη για το Διεθνές αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με την Austrian Airlines (2 πτήσεις/την ημέρα) και Ryanair (5 πτήσεις/την εβδομάδα) κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ) συμμετείχε φέτος και στην 27η διοργάνωση της BMT (Borsa Mediterranea

Turismo) στη Νάπολη της Ιταλίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών, συμμετείχαν 15.000 επαγγελματίες, 400 εκθέτες και 140 buyers από την Ιταλία και το εξωτερικό. Στις Β2Β συναντήσεις που διοργάνωσε για τον ΤΟΧ η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και συντονίστρια για την ιταλική αγορά κα. Ελένη Σαρικώστα, συζητήθηκαν θέματα εναλλακτικού τουρισμού αλλά και καινοτόμες δράσεις που θα βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν. Στο πλαίσιο της έκθεσης και των τουριστικών προωθητικών δράσεων, ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή του ΤΟΧ στην εκδήλωση που διοργάνωσε, η Toscana Promozione Turistica στο Grand Hotel Vesuvio στη Νάπολη με θέμα τη σύμπραξη τουρισμού και πολιτισμού. Θέμα που συνιστά και τον βασικό πυλώνα στο πλαίσιο της σύμπραξης που έχει υπογραφεί μεταξύ Τοσκάνης και Χαλκιδικής, όπως τόνισε στην ομιλία του και ο Διευθυντής του Οργανισμού Προβολής της Τοσκάνης Dr Francesco Tapinassi.

Σημαντικές συνομιλίες έγιναν για τον προορισμό με τον Σύμβουλο Τουρισμού Felice Casucci και τον Σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης Nicola Caputo της Περιφέρειας Campania. Σκοπός των συνομιλιών ήταν η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων για την προβολή της Χαλκιδικής.

Αξίζει να αναφερθεί πως η πτήση της Ryanair από την Νάπολη προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης είναι 2 φορές την εβδομάδα από τα μέσα Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Απάντηση