Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Φούρκας-Κασσανδρινού “εβδομάδα Ασφαλείας”

Εβδομάδα αποκριών αυτή που διανύουμε, αλλά εμείς στο Σχολείο μας διανύουμε την “εβδομάδα Ασφαλείας”. Μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές της Υπηρεσίες Εκτάκτου Ανάγκης καθώς και το έργο που έχουν κληθεί να φέρουν είς πέρας.

Η αρχή έγινε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας. Το Σχολείο μας βρίσκεται στα όρια του δάσους της Φούρκας και θα πρέπει όλοι, δάσκαλοι και μαθητές να είναι ενήμεροι πρωτίστως για τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα μέτρα αντιμετώπισης στη συνέχεια.

Ο προϊστάμενος του Κλιμακίου Υποπυραγός Diamantis Mataftsis μέσα από την ομιλία του, ενημέρωσε σε θεωρητικό επίπεδο για το Πυροσβεστικό Σώμα, τους αριθμούς κλήσης και το σωστό τρόπο ενημέρωσης της Υπηρεσίας σε περίπτωση συμβάντος καθώς και άλλες πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές και όχι μόνο.

Στη συνέχεια κατέφθασε το πυροσβεστικό όχημα με τους υπαλλήλους, οι οποίοι παρουσίασαν το όχημα, τα μέσα και τον εξοπλισμό που διαθέτει για να τεθεί μία πυρκαγιά υπό έλεγχο. Αλλά εκεί που ενθουσιάστηκαν όμως οι μικροί μαθητές ήταν όταν έβαλαν τον ατομικό εξοπλισμό ασφαλείας και έκαναν ρίψεις με το πιστόλι νερού και έγιναν για λίγο πυροσβέστες!!!!

Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για την άμεση ανταπόκριση και την υπόσχεση πως θα είναι δίπλα μας σε όποιες δράσεις επιθυμούμε να υλοποιήσουμε. Ευχόμαστε σε όλους τους πυροσβέστες υγεία και μία ήσυχη αντιπυρική περίοδο.

Απάντηση