Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Β’ Τάξης του Λυκείου Αρναίας στο Λαογραφικό Μουσείο Σημάντρων

Στο πλαίσιο εγκεκριμένων πολιτιστικών προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Σημάντρων από μαθητές/τριες της Β΄Λυκείου του Λυκείου Αρναίας, με τη συνοδεία των υπευθύνων καθηγητριών, της θεολόγου, κ.Λαλιώτου Λυδίας, και των φιλολόγων, κ.Μαδεντσίδου Αλεξάνδρας και κ.Παπαγιαννάκη Άννας.

Εκεί, τους υποδέχτηκε θερμά η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σημάντρων, κ.Δέσποινα Χατζηευθυμίου, η οποία τους ξενάγησε στο χώρο. Με την πολύτιμη συνδρομή της συνταξιούχου φιλολόγου, κ. Αδάμ Δήμητρας, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση των προσφύγων και γνώρισαν πτυχές της καθημερινής τους ζωής, μέσα από αντικείμενα καθημερινά που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς στο «προσφυγικό οίκημα» λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο υπό την εποπτεία του Συλλόγου Γυναικών.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες πραγματοποίησαν μουσικό αφιέρωμα, τιμώντας την «πολιτιστική παράδοση πολλών αιώνων, την οποία μετέφεραν στη νέα τους πατρίδα» οι πρόσφυγες. Στο αφιέρωμα αυτό πολύτιμη ήταν και η σύμπραξη μελών του Χορευτικού Συλλόγου Σημάντρων, που συνόδευσαν το αφιέρωμα αυτό με παραδοσιακά μικρασιάτικα όργανα και ήχους.

Απάντηση