Μέση Ανατολή: Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πάνω από 300 drones και πυραύλους

Ήχησαν τα τύμπανα του πολέμου χθες με την πρωτοφανή σε μέγεθος επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ. Περισσότεροι από 300 drones και βαλιστικοί πύραυλοι απογειώθηκαν γύρω στις 11 χθες το βράδυ από τα ιρανικά εδάφη με κατεύθυνση στρατηγικές τοποθεσίες του Ισραήλ.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ τα πρώτα Ιρανικά drones απογειώνονται με προορισμό το Ισραήλ.

Ακολουθούν και βαλλιστικοί πύραυλοι. Οι σειρήνες ηχούν στο Ισραήλ.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθύνεται στον ισραηλινό λαό.

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια… και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν. Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί. Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό. Ο ισραηλινός στρατός είναι ισχυρός», ανέφερε ο Νετανιάχου.

Στο άκουσμα της είδησης, Ιρανοί βγαίνουν στους δρόμους της Τεχεράνης πανηγυρίζοντας για το χτύπημα κατά του Ισραήλ.

Πανηγυρισμοί και στο ιρανικό κοινοβούλιο.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν ανεβάζει ξανά το προειδοποιητικό μήνυμα που είχε στείλει στο Ισραήλ τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

«Το κακό σιωνιστικό καθεστώς έκανε την λάθος κίνηση σε αυτή τη περίπτωση. Πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί», δήλωσε ο Χάμενεϊ.

Όπως δήλωσε το Ισραήλ, ο στρατός με την βοήθεια των Αμερικανικών, των Βρετανικών, των Γαλλικών και των Ιορδανικών δυνάμεων αναχαίτισε το 99% των πυραύλων και των drones.

Χθες το βράδυ το Ιράν ξεκίνησε μια επίθεση εναντίον του Ισραήλ και εξαπέλυσε περισσότερες από 300 διαφορετικές απειλές. Η ιρανική απειλή συνάντησε την εναέρια και τεχνολογική υπεροχή της ισραηλινής αμυντικής δύναμης μαζί με έναν ισχυρό μαχητικό συνασπισμό, που μαζί αναχαίτισε τις περισσότερες από τις απειλές. Αναχαιτίσαμε το 99% των απειλών που εξαπολύθηκαν προς το έδαφος του Ισραήλ. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στρατηγικό επίτευγμα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χάγκαρι.

Ένας από τους πυραύλους που κατάφεραν να φτάσουν στον στόχο τους, χτυπά την στρατιωτική βάση Νεβατίμ στο Νότιο Ισραήλ.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάνει πολεμικό συμβούλιο την ώρα που Τζο Μπάιντεν καλεί σε συνεδρίαση το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απαθανατίζεται να μιλά στο τηλέφωνο με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή μέσα, στο τηλεφώνημα που κράτησε 45 λεπτά, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Νετανιάχου να μην απαντήσει στην επίθεση, κλιμακώνοντας έτσι περισσότερο την κατάσταση. Του επισήμανε πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε επίθεση κατά του Ιράν.

Στο Τελ Αβίβ ακόμα και την ώρα της επίθεσης, ο κόσμος φάνηκε να μην πανικοβάλλεται και συνέχισε κανονικά τις δραστηριότητες του.

Τα βλέμματα όλων τώρα είναι στραμμένα στο Ισραήλ και τις επόμενες κινήσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου που θα κρίνουν πολλά.

Απάντηση