Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Ηρώων στην Ιερισσό – Μετά τη θερινή περίοδο η έναρξη των εργασιών.

Με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, μπαίνει στην αφετηρία η ανάπλαση της οδού  Ηρώων (Λεωφόρου Στρατού) της Ιερισσού, που αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης των κεντρικών οδών της έδρας του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος Αριστοτέλη από πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο της Λεωφόρου Στρατού, προϋπολογισμού 705.802,27 €, περιλαμβάνει ανακατασκευή πεζοδρομίων με διαπλάτυνσή τους από την πλευρά του πάρκου, για την αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση της κίνησης των πεζών -κατοίκων και επισκεπτών- με διατήρηση ικανού πλάτους του οδοστρώματος, ενώ στο τμήμα της οδού όπου εντοπίζονται χρήσεις εμπορίου, θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης με τσιμεντοκυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης. Για τα πεζοδρόμια προβλέπεται επίσης η κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ με στόχο την αναβάθμιση της προσβασιμότητας.

Στη συμβολή του νέου δικτύου πεζοδρομίων με τον υφιστάμενο παραθαλάσσιο πεζόδρομο θα πραγματοποιηθεί ενιαία πλακόστρωση από κυβόλιθους στον σημερινό ασφαλτοστρωμένο χώρο, ώστε να δημιουργηθεί μια αίσθηση πλατείας, ισόπεδης με τον δρόμο. Οι παραπάνω διαμορφώσεις πλαισιώνονται και από επιπρόσθετα στοιχεία αστικού εξοπλισμού (καλάθια απορριμμάτων, νέος φωτισμός, κλπ).

Η κατασκευή του έργου επιλέγεται να ξεκινήσει μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου για να αποφευχθούν προβλήματα λειτουργικότητας σε ένα πολυσύχναστο δρόμο κατά τη διάρκεια της μεγάλης επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος αναφέρει σχετικά:

«Η έδρα ενός Δήμου που εργάζεται μεθοδικά για την τουριστική ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, οφείλει να έχει δημόσιο χώρο αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο και αυτό επιτυγχάνουμε με την ανάπλαση των κεντρικών οδών της Ιερισσού. Συνεχίζουμε με σταθερό ρυθμό την υλοποίηση κάθε δέσμευσης που έχουμε αναλάβει.»

Απάντηση