Καταρράκτες Βαρβάρας: Ένας κρυμμένος παράδεισος στην Ορεινή Χαλκιδική

Κρυμμένοι μέσα σε ένα πυκνό δάσος κοντά στην Ολυμπιάδα, οι δύο καταρράκτες της Βαρβάρας εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες που έχουν όρεξη να ανακαλύψουν την «άγνωστη» Χαλκιδική και τη μαγεία του ορεινού όγκου της.

Η Χαλκιδική φημίζεται, ως γνωστόν, για τις εντυπωσιακές παραλίες με τα τιρκουάζ νερά που μαγεύουν τους πάντες. Όμως, η Χαλκιδική κρύβει πολλές ομορφιές και στα ορεινά της, κάτι που καταλαβαίνεις κάνοντας μια βόλτα στις περιοχές που ξεδιπλώνονται ανάμεσα στον Χολομώντα και πριν τη χερσόνησο του Άθω.

Σε ένα πανέμορφο τοπίο στην Ορεινή Χαλκιδική, στη διαδρομή μεταξύ της Ολυμπιάδας και της Βαρβάρας, θα συναντήσετε δύο εντυπωσιακούς καταρράκτες, κρυμμένους μέσα στην πυκνή φύση και βλάστηση. Ο λόγος για τους καταρράκτες Βαρβάρας, έναν υπέροχο και λιγότερο γνωστό προορισμό για φυσιολάτρες, οικογένειες αλλά και για οποιονδήποτε άλλο θέλει να ηρεμήσει σε ένα μοναδικό σκηνικό φυσικής ομορφιάς.

travelgo.gr

Οι Καταρράκτες Βαρβάρας είναι κρυμμένοι στην καρδιά του πυκνού δάσους της Βαρβάρας, αλλά βρίσκονται πιο κοντά στην Ολυμπιάδα. Το νερό των καταρρακτών καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας και Βαρβάρας. Διανύοντας μία από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, στο δασικό δρόμο Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, αφού περάσετε τις «5 βρύσες» (Κρασονέρι), θα κατηφορίσετε μέχρι να δείτε τη σχετική πινακίδα στα αριστερά σας. Ακολουθεί μια μικρή διαδρομή σε βατό χωματόδρομο μέχρι να φτάσετε στο σημείο όπου θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Μετά από μια σύντομη (περίπου 10 λεπτών) περιπατητική διαδρομή με καλή σηματοδότηση μέσα στη φύση, θα αισθανθείτε τη μαγική δύναμη του νερού.

travelgo.gr

Οι καταρράκτες είναι δύο. Ακολουθώντας το εύκολα προσβάσιμο μονοπάτι αριστερά θα συναντήσετε τον πρώτο καταρράκτη μέσα σε ένα μαγικό δροσερό τοπίο. Για τον δεύτερο καταρράκτη θα πάρετε το μονοπάτι δεξιά από το κιόσκι (καλό είναι να φορέσετε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια). Ακολουθώντας το μονοπάτι θα μπορέσετε να θαυμάσετε τον καταρράκτη από ψηλά. Το μαγευτικό σκηνικό ολοκληρώνεται με την πυκνή βλάστηση του δάσους που αποτελείται από ίταμους, σκλήθρα, φλαμουριές, οξιές και άγριες φουντουκιές.

Απάντηση