Οι κεραυνοί του “Δία” στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζάχος
Την 28η Οκτωβρίου 2024, ανήμερα του εορτασμού της επετείου του “ΟΧΙ”, πραγματοποιήθηκε με το πέρας της παρέλασης των πεζοπόρων τμημάτων, μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, η πτήση επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team). Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί και οι χαμηλές διελεύσεις του αεροσκάφους της Ομάδας καθήλωσαν και εντυπωσίασαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
Χειριστής του F-16 ήταν ο Σμηναγός (Ι) Γιώργος Σωτηρίου .
H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.
Στις 7 Νοεμβρίου 2010, η ομάδα F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.










Πηγή πληροφοριών της Ομάδας “Ζευς”: www.haf.gr
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.