Επιτρέπεται οι εργοδότες να παρακολουθούν με κάμερες τους υπαλλήλους
Στο «ξήλωμα» καμερών παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν παράνομα σε διάφορους χώρους, καταγράφοντας εργαζόμενους, πελάτες, παιδιά, ασθενείς κτλ προβαίνει η επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.
Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, εξήγησε ότι «προφανώς δεν έχουμε συνεργείο για να ξηλώνει κάμερες. Αυτό που κάνουμε είναι, είτε μετά από διερεύνηση συγκεκριμένου παραπόνου είτε και αυτεπαγγέλτως, να διαπιστώνουμε αν αυτά τα συστήματα συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας».
Εξήγησε ότι «εμείς επιλαμβανόμαστε καμερών που βλέπουν δημόσιους χώρους ή επηρεάζουν το κοινό, όχι αυτές που έχουμε σπίτι μας και ενδεχομένως να ενοχλούν τον γείτονα, γι αυτές έχει αρμοδιότητα η αστυνομία. Εμείς ενεργοποιούμε την αρμοδιότητα μας όταν υπάρχει κάλυψη δημόσιου χώρου. Επίσης ο ήχος απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση. Επιτρέπεται όμως η χρήση καμερών για να ελέγξουμε την περιουσία μας ως δημόσιοι οργανισμοί, για να ελέγξουμε τους χώρους στάθμευσης, για θέματα ασφάλειας εκεί που έχουμε μηχανήματα. Δεν επιτρέπεται όμως να έχουμε κάμερες που να λαμβάνουν την εικόνα των εργαζομένων και των λειτουργών μας όταν ξεκουράζονται, σε χώρους όπου προσέρχεται κοινό ή και περιμένει σε αίθουσες αναμονής».

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.