Αγρότες της Χαλκιδικής στον δρόμο – Στήνεται μεγάλο μπλόκο την Παρασκευή στα «Πράσινα Φανάρια»
Σε κλίμα έντονης κινητοποίησης βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Χαλκιδική αλλά και όμορες περιοχές, καθώς την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να στηθεί μεγάλο αγροτικό μπλόκο στο κομβικό σημείο «Πράσινα Φανάρια», πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης αγροτών από Επανομή, Τρίλοφο, Βασιλικά, Γαλάτιστα και Τρίγλια, όπου συμφωνήθηκε η οργάνωση μαζικής κινητοποίησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του κλάδου.
Ήδη από το πρωί της Τετάρτης, τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών, με τους συμμετέχοντες να προετοιμάζονται για το μεγάλο μπλόκο. Όπως ανέφερε αγρότης από τη Χαλκιδική στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στόχος είναι η εγκατάσταση του μπλόκου στα «Πράσινα Φανάρια» μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν –όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα και οι καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και ενισχύσεις– καθιστούν τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους ολοένα και πιο δύσκολη.
Η προγραμματισμένη κινητοποίηση αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακές δυσκολίες στην περιοχή, με τις αρχές να συνιστούν προσοχή στους οδηγούς και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.




![[373632] ergo kfdhftg](https://i0.wp.com/ergoxalkidikis.gr/wp-content/uploads/2024/11/6382765-768x512-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1)


