Στον Πολύγυρο συνεδριάζει το Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων
Ο Δήμος Πολυγύρου θα φιλοξενήσει την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026 και ώρα 18:30, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, την ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.).
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιαστούν το έργο και οι πρωτοβουλίες του Δικτύου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του στη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου (ν. 5281/2026 «Ενεργή Μάχη») και στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη Τοπικών Κέντρων Διαχείρισης Κινδύνων, την εκπαίδευση στελεχών και εθελοντών, την ενίσχυση της ψηφιακής διαχείρισης κρίσεων και τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Πολιτικής Προστασίας για τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Δρ. Δάφνη Παρλιάρη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Από την έρευνα του διαστήματος στην επιχειρησιακή ετοιμότητα: Ο Χολομώντας ως πρότυπο ανθεκτικότητας».
Παράλληλα, τα μέλη του Ελ.Δ.Α.Π. θα παρακολουθήσουν επίδειξη δράσεων της Πολιτικής Προστασίας και της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου και τη βάση drone στον Βάβδο.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.







