Πρόωρη αυλαία για το 34ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σίβηρη
Πρόωρα ολοκληρώνεται το φετινό πρόγραμμα του 34ου Φεστιβάλ Κασσάνδρας, καθώς η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας (ΚΕΔΗΚ) ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων παραστάσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέπεια της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Σίβηρη Χαλκιδικής, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές σε δασικές εκτάσεις και περιουσίες. Υπό το βάρος των γεγονότων και του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή, κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συνέχιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Το 34ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας, ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Χαλκιδικής, ολοκληρώνει έτσι πρόωρα τη φετινή του διαδρομή, έπειτα από μια σειρά εκδηλώσεων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών.
Με ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΗΚ ευχαριστεί θερμά το κοινό για τη διαχρονική και σταθερή στήριξή του προς τον θεσμό, επισημαίνοντας ότι η αγάπη και η συμμετοχή των πολιτών αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμη του Φεστιβάλ.
Παράλληλα, ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, εκφράζοντας τη δέσμευση να επιστρέψει με ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα, αντάξιο της ιστορίας και της 34χρονης πορείας του θεσμού.
Η πρόωρη λήξη του Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί μια υπενθύμιση ότι, σε περιόδους δύσκολων συνθηκών και φυσικών καταστροφών, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και η στήριξη των πληγέντων παραμένουν η απόλυτη προτεραιότητα.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.







