ΤΗ ΧΑΡΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

  xarta.jpg  Την“Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες”υπέγραψε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, στο πλαίσιο του συνέδριου «Η Πόλη της Ισότητας» και σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα. Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των δύο φύλων υπέγραψαν συνολικά 126 Δήμοι και
από το Νομό Χαλκιδικής ο Δήμος Σιθωνίας και ο Δήμος Πολυγύρου, αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές των Δήμων τους.
Στο συνέδριο «Η πόλης της Ισότητας» που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Υπουργείο Εσωτερικών, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Τζίτζιο συμμετείχαν η δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής συνδυασμού, κ. Κυριακή Μάλαμα, καθώς και το υπηρεσιακό στέλεχος, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, κ. Μαρία Χριστάρα, όπου και ενημερωθήκαν για τα θέματα Ισότητας, όπως αυτά εξελίσσονται σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετείχε στην παραπάνω σπουδαία ενέργεια αναγνωρίζοντας την αξία και την ισότιμη συνεισφορά των δυο φύλων, που οδηγούν στη συνοχή, στην ανάπτυξη και στην ευημερία των κοινωνιών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: