λογοκρισίας στο ίντερνετ

Σε συμφωνία να αυξήσουν την… λογοκρισία 

στις ψηφιακές πληροφορίες που παρέχουν 

μέσω διαδικτύου προχώρησαν οι κινεζικές 

επιχειρήσεις με την κυβέρνηση της χώρας, 

σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης. 

Πιο συγκεκριμένα, οι επικεφαλής 39

επιχειρήσεων συμφώνησαν να σταματήσουν τις «φημολογίες» και τη «διάδοση βλαβερών πληροφοριών», ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των κινεζικών αρχών για μεγαλύτερο έλεγχο στο ίντερνετ.

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο με 500 εκατομμύρια χρήστες περίπου. Η συμφωνία αυτή επετεύχθη λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία των ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος πάνω σε μία λίστα «οδηγιών πολιτιστικής ανάπτυξης», η οποία περιλαμβάνει αυξημένους ελέγχους στα κοινωνικά μίντια τύπου facebook και twitter αλλά και κυρώσεις σε αυτούς που διαδίδουν «επιβλαβείς πληροφορίες».
Μόλις τον Οκτώβριο ένας φοιτητής συνελήφθη μετά από κατηγορία ότι προέβαλε στο ιντερνετ μία πλαστή είδηση για κάποιον που σκότωσε οκτώ αρχηγούς χωριών στην νοτιοανατολική επαρχία του Γιουννάν, ενώ ένας κάτοικος της Σαγκάης κρατήθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση για 15 μέρες μετά από κατηγορίες ότι ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα πλαστό έγγραφο φορολογικής δήλωσης. Ωστόσο, οι κινήσεις αυτές επιτείνουν τις ανησυχίες για ακόμα μεγαλύτερη λογοκρισία στο ίντερνετ, για την οποία έχουν συχνά κατηγορηθεί οι κινεζικές αρχές προκειμένου να ελέγξουν τον πληθυσμό της χώρας…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: