Τελευταία ελπίδα της χώρας ο Παπαδήμος

Τελευταία ελπίδα της χώρας χαρακτήρισε την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία χαρακτηρίζει τις δηλώσεις και των άλλων εργοδοτικών φορέων.

Αποστολή της νέας κυβέρνησης «είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι όλων –αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την

αναμόρφωση της οικονομίας, και την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής» τονίζει ο ΣΕΒ. Να αντιληφθεί την αναγκαιότητα στήριξης της πραγματικής οικονομίας καλεί επίσης τη νέα κυβέρνηση η αγορά.

Όπως δήλωσε ο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι, στη σημερινή οριακή συγκυρία, η τελευταία ελπίδα της χώρας» .

«Αν οι Έλληνες πολίτες τη στηρίξουν και δεν αφήσουν τα μικροκομματικά και άλλα συμφέροντα να την υπονομεύσουν, μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τα ερείπια που αφήνει το καθεστώς της μεταπολίτευσης».

«Αποστολή της είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι όλων –αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας, και την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής».

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά

«Μετά από πενθήμερη αναμονή σχετικά με την επιλογή του προσώπου του νέου πρωθυπουργού, φαίνεται ότι η χώρα αποκτά την προοπτική να ξανατεθεί σε λειτουργία ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος εμφάνισε έντονα συμπτώματα παράλυσης τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΕλλάδοςΓ.Κασιμάτης.

Όπως είπε, η επιμελητηριακή κοινότητα αναμένει από τη νέα κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν, να αντιληφθούν, όχι απλώς την κρισιμότητα της συγκυρίας, αλλά, την αναγκαιότητα της στήριξης της πραγματικής οικονομίας για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακάμψει οικονομικά και να ορθοποδήσει στο ιδιαίτερα προβληματικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Τα Επιμελητήρια, πρόσθεσε, «ως θεσμικοί σύμβουλοι της ελληνικής Πολιτείας, θα είναι και πάλι παρόντα, ώστε με τις προτάσεις τους να συνδράμουν την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσφορά της επιμελητηριακής κοινότητας θα τύχει μεγαλύτερης αποδοχής και εκτίμησης σε σχέση με την εμπειρία των δυο τελευταίων ετών».

«Οι επιχειρηματίες-μέλη των Επιμελητηρίων γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν, ώστε η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία να μπορέσουν να επουλώσουν τις πληγές τους και ο ελληνικός λαός να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει για τη νέα κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν»

«Τυχόν διάψευση αυτής της προσδοκίας μας δεν θα αποτελεί απλώς απογοήτευση για την επιμελητηριακή κοινότητα, θα είναι καταδικαστική εξέλιξη για την Ελλάδα. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο κυβερνητικό σχήμα, για το καλό όλων των Ελλήνων».

«Η νέα κυβέρνηση της χώρας μας μπορεί να είναι μεταβατική, αλλά, τουλάχιστον, είναι κυβέρνηση κύρους και όχι βιτρίνας. Μετά την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε» σχολίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

Ευχήθηκε σε όλα τα στελέχη της νέας κυβέρνησης καλή επιτυχία «και πολύ δύναμη στις διαπραγματεύσεις των όρων της δανειακής σύμβασης, που θα καθορίσουν την ζωή και το μέλλον όλων των Ελλήνων» και συμπλήρωσε ότι:

«ο μοναδικός όρος που θέτει η ελληνικός λαός προς τον νέο πρωθυπουργό είναι η σωτηρία της χώρας. Οι Έλληνες έμποροι πιστεύουμε ότι μπορεί να γλιτώσαμε τα χειρότερα, αλλά τα δύσκολα εξακολουθούν να είναι μπροστά μας».

Στήριξη της πραγματικής οικονομίας αναμένει από τη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος- ΓΣΕΒΕΕΔ.Ασημακόπουλος.

Όπως σημείωσε: «Μετά την οικονομική κρίση, είχαμε την κοινωνική και τελευταία την πολιτική. Το μείγμα αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και την ίδια την παρουσία της χώρας στην ζώνη του ευρώ. Οι αβεβαιότητες που είχαν δημιουργηθεί είχαν παραλύσει κάθε οικονομική και θεσμική δραστηριότητα στην πραγματική οικονομία.»

«Ας ελπίσουμε ότι η νέα μεταβατική κυβέρνηση θα άρει, στο μέτρο του δυνατού, αυτή την αβεβαιότητα και με μία παραδοσιακή για την ελληνική οικονομία κινητικότητα, στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, να μπορέσει να δείξει στους Έλληνες ότι, είναι δυνατό να υπάρξει φως στην άκρη του υφεσιακού τούνελ που βρισκόμαστε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: