Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υγεία ΗΠΑ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα κριθεί η σημαντική μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας του Μπαράκ Ομπάμα που την Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει για να αποφασίσει εν μέσω αντικρουόμενων δικαστικών αποφάσεων, για την τύχη αυτού του κρίσιμου νομοθετήματος για την επανεκλογή του αμερικανού Προέδρου. Οι εννέα Ανώτατοι Δικαστές ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν το αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να κηρύξει το νόμο

συνταγματικό. Δήλωσαν όμως ότι θα ασχοληθούν επίσης και με δύο από τις πέντε προσφυγές που έχουν ασκηθεί για το νόμο αυτό, ανάμεσά τους αυτή 26 συνολικά αμερικανικών πολιτειών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την υπόθεση κατά τη διάρκεια ακρόασης τον Μάρτιο και να λάβει την απόφασή του πριν από το τέλος της τρέχουσας συνόδου η οποία λήγει τον Ιούνιο, στην καρδιά της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές του Νοεμβρίου.
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, που είναι πολύ σημαντική για τον Πρόεδρο Ομπάμα, θα μπορούσε να είναι καθοριστική για την έκβαση των εκλογών.
Η κυβέρνηση Ομπάμα αμφισβητεί την απόφαση Εφετείου της Τζόρτζια η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το βασικό μέτρο του κειμένου που καθιστά υποχρεωτική για όλους τους πολίτες την ασφάλιση υγείας μέχρι το 2014, με την απειλή επιβολής κυρώσεων.
Ο νόμος, που θεσπίστηκε το 2010, δέχτηκε επίθεση από 26 πολιτείες των ΗΠΑ που αμφισβητούν την συνταγματικότητα του βασικού του μέτρου και ζητούν την απόσυρση του νόμου στο σύνολό του.
Οι εννέα «σοφοί» θα εξετάσουν επίσης την προσφυγή μιας ιδιωτικής οργάνωσης εργολάβων, της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων. Δύο εφετεία, στο Οχάιο (βόρεια) και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, έχουν ήδη επικυρώσει την συνταγματικότητα του νόμου, ενώ ένα τρίτο, στη Βιρτζίνια (ανατολικά) ανέτρεψε την απόφαση για αντισυνταγματικότητα του νόμου που ελήφθη από πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: