Ιός με πορνογραφικό υλικό σαρώνει στο Facebook

Εικόνες πορνογραφικού υλικού κατακλύζουν τις τελευταίες 24 ώρες το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μεταδιδόμενες ως «ιός». Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες χρήστες να αναγκαστούν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους.
Σύμφωνα με site τεχνολογικού

περιεχομένου «ZDnet», οι φωτογραφίες πορνογραφικού χαρακτήρα εμφανίζονταν όταν οι χρήστες έκαναν “κλικ” σε ένα φαινομενικά αθώο link. Άλλοι ανέφεραν, ότι είχαν δει σοκαριστικές εικόνες ακρωτηριασμένων ζώων και ανθρώπων.

Η εταιρία κυβερνοασφάλειας Sophos ανέφερε ότι δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο εξαπλώθηκε το υλικό, όμως το γεγονός θα μπορούσε να έχει συνέπειες για το Facebook μακροπρόθεσμα, καθώς πιθανώς θα απομακρύνει από αυτό ορισμένους χρήστες.
Παραμένει άγνωστο πόσα από τα σχεδόν 800 εκατ. μέλη του δικτύου έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα. Πάντως, χιλιάδες χρήστες του twitter επιβεβαιώνουν το γεγονός. «Ανακάλυψα ένα νέα πορνογραφικό διαδικτυακό τόπο, που λέγεται Facebook» έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Το Facebook πρέπει να κάνει κάτι με όλες αυτές τις προσβλητικές πορνογραφικές εικόνες»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: