Αυτοί είναι οι ληστές που «χτυπούσαν» με καλάσνικοφ σε βενζινάδικα!

Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη εγκληματική ομάδα, που το τελευταίο τρίμηνο διέπραττε ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερα στα Βόρεια προάστια.

Έτσι μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν την Τετάρτη  μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε δυο 2

διαμερίσματα πολυκατοικιών στη Νέα Χαλκηδόνα και στα Σεπόλια, τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ενώ αναζητούνται τρείς επιπλέον συνεργοί τους.


Εντωμεταξύ, δνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων καθώς και ενός ακόμη αναζητούμενου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της έρευνας και η τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα θύματα.
Πρόκειται για τους:

·         NDOCI ον. MARJAN του DEDE και της LULE, γεν. 1988 στην Αλβανία.
·        PUSI ον. KRISARD του NIKOL και της ZOJ, γεν. 1992 στην Αλβανία.
·        ULNDREAJ ον. EDUARD του GJINA και της LEN, γεν. 1982 στην Αλβανία.
·        PUSI ον. PELLUMB του NIKOL και της ZOJ, γεν. 1985 στην Αλβανία

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διαθέτοντας βαρύ οπλισμό (kalashnikov, πιστόλια και χειροβομβίδες) και φορώντας κουκούλες τύπου fullface, μετέβαιναν βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες σε διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα και με την απειλή βίας ή ζωής με τη χρήση όπλων, αφαιρούσαν από τους υπαλλήλους όλες τις εισπράξεις.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο, δέκα επτά ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και επτά  ένοπλες ληστείες σε περίπτερα στα Βόρεια προάστια.
Μετά από έρευνα που έγινε στα διαμερίσματα που συνελήφθησαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

·         Ένα kalashnikov με γεμιστήρα με 24 φυσίγγια.
·        Ένα πιστόλι Baikal με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων.
·        Ένα πιστόλι κρότου.
·        Μία αμυντική χειροβομβίδα.
·        Πενήντα τέσσερα φυσίγγια kalashnikov.
·        Δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης.
·        Δύο κουκούλες full face.
·        Τέσσερις φορητοί Η/Υ.
·        Δύο ζυγαριές ακριβείας.
·        Χρηματικό ποσό εξακοσίων ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων δύο κλεμμένα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Απάντηση