Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν εργασία σε χώρες της Ευρώπη

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν εργασία σε χώρες της Ευρώπης, όπως προκύπτει από τα βιογραφικά που έχουν σταλεί μέσω του προγράμματος Europass, από την Ελλάδα.
Ο αριθμός των νέων που έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους στο Europass αυξήθηκε πολύ κι αυτό παρατηρείται σε όλες τις χώρες, ακόμα και σε εκείνες που δεν έχουν το σοβαρό πρόβλημα ανεργίας, τόνισε η

υπουργός Παιδείας μιλώντας σε ημερίδα για το Europass.

Η κα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι στοιχεία του Αυγούστου του 2011 δείχνουν ότι στην Ελλάδα έχουν συμπληρώσει 59.350 βιογραφικά, στην Αυστρία -που δεν έχει αυτή τη στιγμή πρόβλημα κρίσης ή ανεργίας και έχει σχεδόν τον μισό πληθυσμό από εμάς- έχει 44.067,  ενώ οι κάτω χώρες -Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο- έχουν 292.000 βιογραφικά. Πρώτη είναι η Πορτογαλία που φτάνει τα 797.000.

«Υπάρχουν νέοι με πολλά προσόντα, με γνώση ξένων γλωσσών, νέων τεχνολογιών, οι οποίοι ζητούν νέες εμπειρίες, αξιοκρατία, κανόνες και να επικεντρωθούν στο ιδιαίτερο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει ή εξελιχθεί και όχι γενικώς μία δουλειά. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των νέων, οι οποίοι κάνουν χρήση του φακέλου Europass», σύμφωνα με την κα Διαμαντοπούλου.

Το Europass δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να κάνει σύγκριση των τυπικών και των πραγματικών προσόντων, ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα αυτόν που έχει τα κατάλληλα προσόντα.

Απάντηση