Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών

Ύποπτο κρούσμα του ιού Η5Ν1, της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στην πόλη Σενζέν, κοντά στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι. Πρόκειται για έναν 39χρονο άνδρα που νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.
Ο ασθενής παρουσίασε συμπτώματα στις 21 Δεκεμβρίου και διακομίστηκε σε νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου εξαιτίας βαριάς πνευμονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προληπτικής Υγείας του

Χονγκ Κονγκ.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικοί έλεγχοι από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων στην περιοχή από την οποία προέρχεται το κρούσμα ήταν θετικοί για τον ιό Η5Ν1.
Εξάλλου, το Χονγκ Κονγκ πριν από περίπου 10 ημέρες, απέσυρε 17.000 κοτόπουλα από την αγορά και ανέστειλε όλες τις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από την Κίνα για 21 ημέρες, όταν ένα νεκρό κοτόπουλο βρέθηκε θετικό στον ιό Η5Ν1. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν ανοσία σε αυτόν.
Το τρέχον στέλεχος του ιού Η5Ν1 είναι ιδιαίτερα παθογόνο και σκοτώνει τα περισσότερα πτηνά που προσβάλει, ενώ η θνησιμότητα στους ανθρώπους φτάνει το 60%. Από το 2003 έχει προσβάλει 573 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους οι 336 έχασαν τη ζωή τους.

Απάντηση