Εφοδος του ΣΔΟΕ σε 224 ανταλλακτήρια χρυσού

Εφόδους σε 224 ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ τις τελευταίες ημέρες. Ηδη την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 70 τέτοιου είδους καταστήματα, όπου εντοπίστηκε σειρά
παραβάσεων και οι έρευνες συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι σε ποσοστό περίπου 80% τα ανταλλακτήρια χρυσού που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και τις πόλεις της περιφέρειας, λόγω οικονομικής κρίσης, γίνεται όργιο φορολογικών παρανομιών, λαθρεμπόριο χρυσού, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ορισμένα φαίνεται να σχετίζονται και με κυκλώματα της νύχτας. 
Από το ΣΔΟΕ έχει ζητηθεί η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διακριβωθεί αν κάποια λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι από εγκληματικές επιδρομές σε όλη την Αττική και σ άλλες περιοχές της χώρας. 
Η απόφαση των στελεχών του ΣΔΟΕ να προχωρήσουν σε νέο κύκλο ελέγχων στα ανταλλακτήρια χρυσού, προκύπτει από τα αποτελέσματα ενός προηγούμενου κύκλου ερευνών, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε περίπου 60 ανταλλακτήρια χρυσού. 
Στην διάρκεια αυτού του αρχικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι τα 48 από αυτά είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 700 παραβάσεις.

Απάντηση