«Αδιανόητη η μεταφορά των αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης»

Picture 0 for «Αδιανόητη η μεταφορά των αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης»

Όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, μια τέτοια ενέργεια θα θέσει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την προστασία των δασικών εκτάσεων από φυσικές καταστροφές

Εκτός λογικής και αδιανόητη χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, οποιαδήποτε συζήτηση για τη μεταφορά των αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα
«Αν η κυβέρνηση επαναφέρει αυτό το ζήτημα θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχτεί την αντίδραση όλης της κοινωνίας της βόρειας Ελλάδας, μακριά από κόμματα και παρατάξεις» δήλωσε.
Όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, μια τέτοια ενέργεια θα

θέσει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την προστασία των δασικών εκτάσεων από φυσικές καταστροφές και παράλληλα θα τις μετατρέψει σε εύκολη λεία για αυτούς που κάθε χρόνο προσπαθούν να τις κάψουν και να τις μετατρέψουν σε νέα οικόπεδα.

«Αντί για τη μεταφορά μιας μονάδας που θα αποδυναμώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας, θέλουμε πολιτικές και αποφάσεις που θα ενισχύσουν τη θωράκιση μας και για το λόγο αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιδιώξω συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. 

Απάντηση