Η επικοινωνία Ασθενή – Γιατρού. Μια σχέση εμπιστοσύνης. Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ 
Η επικοινωνία Ασθενή – Γιατρού. Μια σχέση εμπιστοσύνης


Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 18:15 στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιατρικής Ορολογίας και Δεξιοτήτων στην Αγγλική Γλώσσα, θα γίνει παρουσίαση του θέματος
Η επικοινωνία Ασθενή – Γιατρού. Μια σχέση εμπιστοσύνης

Ομιλητής είναι ο Dr. Mark S. Litwin, MD, καθηγητής και διευθυντής του τμήματος Ουρολογίας, David Geffenτης Ιατρικής Σχολής του UCLA, και καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο UCLA.
παρουσίαση θα γίνει ζωντανά μέσω Skype. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.


Σκοπός των μαθημάτων είναι η
βελτίωση των γνώσεων των Ιατρών σε θέματα της Ιατρικής ορολογίας στην Αγγλική Γλώσσα καθώς και η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας των Ιατρών στην Αγγλική γλώσσα, τόσο με ξενόγλωσσους συναδέλφους , όσο και κατά την συμμετοχή τους σε σεμινάρια, στην σύνταξη Ιατρικών αναφορών καθώς και στην επικοινωνία τους με τους ασθενείς. Επίσης στην ενημέρωση των διαφορετικών Ιατρικών συστημάτων περίθαλψης σε σύγχρονες Αγγλόφωνες Δυτικές χώρες. Τα μαθήματα απευθύνονται σε Ιατρούς (ειδικευόμενους και ειδικευμένους) που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή να εργαστούν στο εξωτερικό.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον 2ο όροφο του  Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών που βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους 7, Αθήνα.
Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Οργανώτρια και  καθηγήτρια Ιατρικής Ορολογίας κα. Μαρία Χιόνη στο  τηλ. 6973910430 και στο email mhioni@hotmail.com    

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Mark S. Litwin είναι Καθηγητής Υπηρεσιών Υγείας και Ουρολογίας. Διδάσκει τα μαθήματα: Συστήματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης, Αποτελέσματα της ιατρικής έρευνας, Αξιολόγηση της ποιότητας ζωής, και Κλινικής ογκολογίας. Ο Δρ Litwin πήρε το πτυχίο του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Duke, της ιατρικής  από το πανεπιστήμιο Emory και MPH του από το UCLA, και ειδικεύτηκε στην επεμβατική ουρολογία στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, στο Brigham and Women’s Hospital. Εργάστηκε δύο χρόνια στο Robert Wood Johnson Κλινική Scholar στο UCLA και RAND. Τα Ερευνητικά ενδιαφέροντα του Δρ Litwin περιλαμβάνουν την ποιότητα της περίθαλψης, ιατρικά αποτελέσματα, σχετικά με την υγεία ποιότητα ζωής, τη χρήση των πόρων και επικεντρωνεται στους ασθενείς με κακοήθεις και καλοήθεις ουρολογικές παθήσεις. Το έργο του χρηματοδοτείται από το NIH από το 1997. Στα τρέχοντα προγράμματα περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα αξίας 76 εκατομμυρίων δολαρίων για τον καρκίνο του προστάτη, σε ανασφάλιστους άνδρες  στην Καλιφόρνια, ένα πρόγραμμα 17 εκ. δολαρίων για επιδημιολογική μελέτη ουρολογικών παθήσεων στην Αμερική και αρκετές διαχρονικές μελέτες για την ποιότητα ζωής μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη. 

Απάντηση