Συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση Πόρτο Καρράς

Ξεκινά  η διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης του «Porto Carras Grand Resort», με αντικείμενο τη μελλοντική λειτουργία του συγκροτήματος και τη ρύθμιση σειράς εργασιακών θεμάτων.
Πριν την Πρωτοχρονιά, οι σχέσεις των δύο πλευρών βελτιώθηκαν ελαφρώς και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις προγραμματισμένες απεργίες τους στις 29/12, όταν η διοίκηση ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των οφειλομένων μισθών, έχοντας νωρίτερα καταβάλει και τη μισθοδοσία Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αρκετά «μέτωπα» παραμένουν ανοιχτά και αυτά

σχετίζονται κυρίως με τις τροποποιήσεις των εργασιακών συμβάσεων -σύμφωνα με τους συνδικαλιστές από το 2003 έχουν γίνει επτά- και το ενδεχόμενο απολύσεων.

Η συνάντηση -στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των τριών σωματείων εργαζομένων στο συγκρότημα, οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας και από πλευράς της διοίκησης ο διευθύνων σύμβουλος, Β. Βασιλάκης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Χ. Ζήκος- θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ενός εκ των Σωματείων Εργαζομένων, Γιώργος Τούμπας, η αναστολή των απεργιών αποφασίστηκε μετά τη δέσμευση από πλευράς διοίκησης ότι μέχρι 10 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι -εποχιακοί και μόνιμοι- θα λάβουν το 50% του μισθού του Οκτωβρίου, μεταξύ 10-15 Φεβρουαρίου το υπόλοιπο 50% και μέχρι τις 15 Μαρτίου τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου.
Ωστόσο, έντονη δυσαρέσκεια και αιφνιδιασμό προκάλεσε στους εργαζομένους η ανακοίνωση της διοίκησης του συγκροτήματος για απολύσεις 10 ατόμων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από τους συνδικαλιστές ως «καταχρηστικές και εκδικητικές λόγω των απεργιών». Αργότερα όμως, οι απολύσεις ανακλήθηκαν, έστω προσωρινά, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να λειτουργήσει κανονικά για την Πρωτοχρονιά (σ.σ. οι απολύσεις χαρακτηρίστηκαν από πλευράς εκπροσώπων της διεύθυνσης ως εκ των προτέρων δρομολογημένες, στο πλαίσιο περικοπών δαπανών).
Σύμφωνα με τον κ.Τούμπα, στην συνάντηση το θέμα της διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας και της ματαίωσης τυχόν απολύσεων θα αποτελέσει βασικό ζήτημα διαπραγμάτευσης από πλευράς των εργαζομένων (όπως υποστήριξε, στο καζίνο για παράδειγμα, από 175 άτομα στα “τραπέζια” το 2006, έχουν απομείνει σήμερα μόνο 45), Εξίσου βασικό για τους εργαζομένους είναι και το θέμα των εργασιακών συμβάσεων, οι οποίες -όπως ισχυρίστηκε- έχουν μετατραπεί από αορίστου χρόνου σε επτάμηνες ή και εξάμηνες.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα ζητήσουν από τους εκπρόσωπους της διεύθυνσης «τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, όχι για να δουν αν είναι βιώσιμη -που σίγουρα είναι- αλλά για να δουν αν όντως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, όπως υποστηρίζει η διοίκηση».
Το Πόρτο Καρράς δεν πωλείται
Στο μεταξύ, σχολιάζοντας εντεινόμενες φήμες ότι ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής ΑΕ σχεδιάζει την πώληση του συγκροτήματος, πηγές του Γραφείου Τύπου του ομίλου ξεκαθάρισαν ότι «δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε. για πώληση του Συγκροτήματος Porto Carras Grand Resort. Η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής φροντίζει πάντα για την άμεση και ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με την κείμενη χρηματιστηριακή νομοθεσία και καμία ανακοίνωση περί πώλησης δεν έχει αποσταλεί, δεδομένου ότι καμία τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί».

Απάντηση