Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Ως «στολίδι» που θα το ζήλευε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, το ανακαινισμένο κτίριο που παρέλαβε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, στεγάζοντας πλέον σ’ αυτό το σύνολο των υπηρεσιών του. Το κτίριο παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) που ανέλαβε το κόστος ανακαίνισής του.
Εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο, που βρίσκεται εντός του

λιμένα της πόλης, ο κ. Παπουτσής, είπε ότι πρόκειται για το καλύτερο και ομορφότερο Λιμεναρχείο που όμοιό του δεν υπάρχει στην ελληνική επικράτεια. «Αν ήταν εδώ ο Λιμενάρχης του Πειραιά θα ζήλευε», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας, πάντως, την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες μετεγκατάστασης του Λιμεναρχείου και στον Πειραιά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, τονίζοντας ότι μέσα από την υλοποίηση του Προγράμματος Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΕΣΠΑ θα ενισχυθεί σημαντικά το Σώμα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό (πλοία, ελικόπτερα, περιπολικά σκάφη, θερμικές κάμερες κ.ά.).
Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στην πορεία υλοποίησης του φράχτη στον Έβρο, λέγοντας ότι το έργο μπαίνει στην αφετηρία του, καθώς, «σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία που ο ανάδοχος παίρνει το φάκελο με τα αποδεικτικά και την εγγυητική επιστολή ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του».
Από την πλευρά του, ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, Αρκάδιος Ψαλλίδας, επισήμανε τη λειτουργικότητα του νέου κτιρίου, αφού «φιλοξενεί» πλέον όλες τις υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου της πόλης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για άμεση εξυπηρέτηση στους συναλλασσόμενους.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης, τόνισε ότι το Λιμενικό Σώμα, εξελίσσεται σε ισχυρό και αποτελεσματικό σώμα δίωξης, αστυνόμευσης και υποστήριξης των λιμενικών λειτουργιών. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το ιστορικό και διατηρητέο κτίριο που δεσπόζει στις εγκαταστάσεις του λιμανιού (Επιβατικός Σταθμός) θα περιέλθει από το υπουργείο Οικονομικών στον ΟΛΘ ώστε να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις και να αξιοποιηθεί.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της πόλης. Απευθυνόμενος προς τον κ. Παπουτσή, είπε ότι αυτή είναι «η πιο καλή και χρήσιμη περίοδος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας», τονίζοντας ότι, πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και «μετά να γίνουν οι εκλογές».
Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση, επίσης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών προξενικών αρχών, φορέων κ.ά.

Απάντηση