Ψηφίστηκε ο “Κώδικας Ναρκωτικών”

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου να υποστηρίζει με ένταση, ως μεταρρυθμιστικές, τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τον «Κώδικα Ναρκωτικών», αλλά τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον ΛΑΟΣ να εκφράζουν αντιρρήσεις… 

οι οποίες μεταφράστηκαν και σε αρνητική ψήφο επί της αρχής του νομοθετήματος, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε επί της αρχής του το σχετικό σχέδιο νόμου.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν πλην του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που ανήκουν στη Δημοκρατική Αριστερά.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο εξορθολογίζονται οι ποινές ώστε να συνδέονται με την πραγματικότητα.Ο κ.Παπαιωάννου τόνισε: Αν ο χρήστης την κάνει στο σπίτι του δεν βλάπτει το δημόσιο συμφέρον. Θέλουμε στη φυλακή τον διακινητή, δεν θέλουμε στη φυλακή τον αποκλειστικά χρήστη γιατί η φυλακή δεν βοηθά”.
Ο βουλευτής της ΝΔ κ.Τζαβάρας τόνισε: «Ένα νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά θα πρέπει να σηματοδοτήσει και να δώσει ένα μήνυμα ότι η χρήση των ναρκωτικών δεν είναι μια συμπεριφορά η οποία τουλάχιστον, εκ πρώτης όψεως, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να την καταστήσουν απολύτως αποδεκτή».
Ενώ ο κ.Πλεύρης από το ΛΑΟΣ δήλωσε: «Έχει δύο βασικές κατευθύνσεις: την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και την ελάφρυνση στους εμπόρους ναρκωτικών

Απάντηση