Ένα νέο δάσος γεννιέται στη Θέρμη

Ένα νέο δάσος, που θα αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου στον οικισμό Τριάδι του Δήμου Θέρμης, ξεκίνησαν να δημιουργούν από σήμερα περισσότερα από 150 μέλη εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίοι, αψηφώντας το κρύο, επιδόθηκαν στο ..σπορ της φύτευσης, υπό το άγρυπνο βλέμμα δασολόγων, που βοηθούν, αλλά και καθοδηγούν τους συμμετέχοντες.
Η πρωτοβουλία αυτή, που ανήκει στη
διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και στον Δήμο Θέρμης, πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, έτσι ώστε να εγκατασταθεί και το αρδευτικό σύστημα και να ξεκινήσει το πότισμα από το τέλος Απριλίου, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Οι μπουλντόζες έχουν ήδη ανασκαλέψει το έδαφος, έχουν ανοιχθεί και οι τρύπες που θα φιλοξενήσουν τα πάνω από 30.000 δέντρα, που θα φυτευτούν συνολικά, ενώ η έκταση των 180 στρεμμάτων, έχει περιφραχθεί, διευκρίνισε ο ίδιος.
Όπως τόνισε, σήμερα πρόκειται να φυτευτούν περί τα 5.000 δέντρα και όπως τόνισε, η περιοχή θα γεμίσει από καρποφόρα (κρανιές, συκιές, αγριαχλαδιές, αχλαδιές και ροδιές), πευκοειδή και κάποια κωνοφόρα. Το επόμενο διάστημα στη φύτευση θα συμμετέχουν και μαθητές σχολείων.-

Απάντηση