Το «καθορισμένο ραντεβού» της κυβέρνησης με τις νέες μειώσεις των

Με το καλημέρα του νέου χρόνου, η κυβέρνηση “πιστή” στα ραντεβού της με τους συνταξιούχους, ετοιμάζεται για νέες δραματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Από την μια οι αναλογιστικές μελέτες που επικαλείται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες, τα περισσότερα επικουρικά ταμεία βρίσκονται στο “κόκκινο” και από την άλλη οι συνεχείς απειλές της τρόικα, ότι το νέο μνημόνιο απαιτεί ακόμη

μεγαλύτερες θυσίες των μισθωτών και των συνταξιούχων, αποτελούν τις ανυπέρβλητες αιτίες για να πάρει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και πάλι το “ψαλίδι” στα χέρια της.


Περί των τεράστιων ευθυνών που προκύπτουν από το σκάνδαλο των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, ουδείς ψόγος…

Νέο έτος λοιπόν με νέο “κούρεμα” των επικουρικών συντάξεων, που ειδικά αυτή τη φορά θα χρησιμοποιηθεί η πιο “ψιλή” μηχανή.

Η επιχειρούμενη ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, αποβλέπει στη δραστική περικοπή των συντάξεων, με στόχο να περιοριστούν στο 20% (!!!) του ποσού της κύριας σύνταξης στα επόμενα τρία χρόνια.

Στον κυβερνητικό συνασπισμό οι πιέσεις, τόσο για τη μείωση όσο και για την συνέχιση του υφιστάμενου καθεστώτος είναι αμφίδρομες, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται καθημερινά η συνοχή του.

Οι όποιες μειώσεις αποφασιστούν τελικά σε πρώτη φάση και αυτές θα είναι αναπόφευκτες, αναμένεται να πλήξουν όχι μόνο τους υποψήφιους συνταξιούχους, αλλά και τους υπάρχοντες.

Η ανταποδοτικότητα των εισφορών που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι  για δεκάδες χρόνια, χάνει το ουσιαστικό περιεχόμενό της.

Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, γίνονται θυσία στο βωμό των αποτυχημένων επιλογών κάποιων διοικήσεων ταμείων (εξυπηρετώντας ποιες σκοπιμότητες άραγε), χωρίς να αναζητούνται ευθύνες από εκείνους που οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία σε αβέβαιο αύριο.

Διανύουμε την εποχή που τα πάντα απλώνονται στη κλίνη του Προκρούστη. Το κοινωνικό σώμα καθημερινά ακρωτηριάζεται. Το δράμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.  Ως πότε άραγε και μέχρι ποιου σημείου; Αναλογίστηκαν αυτοί που αποφασίζουν και…διατάσσουν; 

Απάντηση