«Ενοικιάζεται» το αρχηγείο του Χίτλερ

Προς ενοικίαση αποφάσισαν να παραχωρήσουν οι πολωνικές αρχές το αρχηγείο του Αδόλφου Χίτλερ, την επονομαζόμενη «Φωλιά του Λύκου», όπου είχε περάσει το μεγαλύτερο μέλος του πολέμου και όπου είχε γίνει η απόπειρα δολοφονίας του.

Οπως αναφέρει η Telegraph, οποιοσδήποτε επιθυμεί να πληρώσει 90.000 λίρες ενοίκιο το χρόνο μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο της έκτασης των 13 εκταρίων στο Ράστενμπουργκ της Πολωνίας, σημείο το οποίο κατά την διάρκεια του Πολέμου βρισκόταν στην Γερμανική Ανατολική Πρωσία.
Από το 1941 μέχρι και το τέλος του 1944 η Φωλιά του Λύκου ήταν το

κέντρο της πολεμικής μηχανής των Ναζί εξαιτίας της εγγύτητάς της στο Ανατολικό Μέτωπο.

Η δασική υπηρεσία της Πολωνίας, οι ιδιοκτήτες του αρχηγείου, άρχισαν να ψάχνουν για ενοικιαστή αφότου έληξε η 20ετής μίσθωση.
Ο Χίτλερ και ο πιστός του ακόλουθος έχτισαν πελώρια θωρακισμένα καταφύγια που πρόσφερε στέγη σε 2.000 μέλη του επιτελείου και προσωπικού ασφαλείας.
Αν και οι υποχωρούσες γερμανικές δυνάμεις βομβάρδισαν πολλές από τα καταφύγια τον Νοέμβριο του 1944, τα ερείπιά τους παρέμειναν πόλος έλξης για 180.000 περίπου επισκέπτες τον χρόνο. Ωστόσο, η διεύθυνση του μνημειακού συγκροτήματος δεν έχει αρκετά λεφτά για τη συντήρησή του. Για το λόγο αυτό, ελήφθη απόφαση για την ενοικίασή του, ενώ θα ανοίξουν εστιατόρια και ξενοδοχείο.
Στις 20 Ιουλίου του 1944 ο συνταγματάρχης Κλάους φον Στάουφενμπεργκ αποπειράθηκε δίχως επιτυχία να δολοφονήσει τον Χίτλερ στη «Φωλιά του Λύκου», τοποθετώντας εκρηκτικό μηχανισμό στην αίθουσα επιχειρήσεων του αρχηγείου του.

Απάντηση