Ξεκλειδώστε το iPhone χρησιμοποιώντας λογισμικό ανίχνευσης προσώπου (Video)

Μέχρι πρότινος αποτελούσε χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ice Cream Sandwich, όμως ένας προγραμματιστής αποφάσισε να μεταφέρει το face-detection security tool του νέου λογισμικού της Google και στα iOS. Απ΄ ότι φαίνεται και από το βίντεο, είναι πλέον

εφικτό να ξεκλειδώσετε το iPhone σας κοιτώντας το κινητό σας στα «μάτια».

Δεν είναι σαφές ακόμα, αν πρόκειται για ένα direct port της λειτουργίας του Android ή κάποια εφαρμογή για να πειράζετε τους φίλους σας, αλλά σίγουρα μοιάζει κατά πολύ με αυτή. Ωστόσο, φαίνεται να απαιτεί περισσότερο χρόνο από το αντίστοιχο του Android, για να ανιχνεύσει το ποιος το κοιτά, μάλιστα τόσο πολύ που το καθιστά μη πρακτικό για κανονική χρήση. Το σίγουρο είναι ότι σίγουρα θα βρεθεί κάποιος τρόπος να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία.

Να τονίσουμε όμως, ότι αρκετοί χρήστες στο διαδίκτυο σε σχολιασμούς για μία υποτιθέμενη εφαρμογή που ήδη κυκλοφορεί στο App Store και που δεν κλειδώνει στην πραγματικότητα το κινητό και άρα δεν προσφέρει καμία απολύτως ασφάλεια. Οπότε προσοχή σε τι κατεβάζουμε και αν δούμε κάτι το οποίο θεωρούμε ότι αποτελεί εξαπάτηση, μπορούμε πάντα να το αναφέρουμε στην Apple μέσω του Report.
proho

Απάντηση