Πέθανε στην προσπάθεια του να σπάσει το ρεκόρ θαμμένος ζωντανός

Ένας άντρας στη Σρι Λάνκα πέθανε το περασμένο Σάββατο, στην προσπάθεια του να καταρρίψει το ρεκόρ για να παραμείνει θαμμένος ζωντανός για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος Τζανάκα Μπασναγιάκε έθαψε τον εαυτό του το πρωί του περασμένου Σαββάτου με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, στην πόλη Καντάλε της Σρι Λάνκα, 220 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Κολόμπο. Ο τάφος είχε βάθος τρία μέτρα και

έκλεινε ερμητικά με ξύλο και χώμα.

Ο Μπασναγιάκε θάφτηκε ζωντανός στις 9:30 το πρωί. Όταν τον ξέθαψαν στις 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας, ήταν αναίσθητος και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου κηρύχθηκε νεκρός κατά την άφιξη. Οι γιατροί δεν έχουν διαπιστώσει ακόμα τα ακριβή αίτια θανάτου και διεξάγουν περαιτέρω εξετάσεις.

Η μητέρα του θύματος δήλωσε πως ο γιος της αρεσκόταν στο να δοκιμάζει τέτοιες ασυνήθιστες πράξεις. Είχε θαφτεί ζωντανός άλλες δυο φορές: την πρώτη φορά παρέμεινε κάτω από το έδαφος δυόμισι ώρες, τη δεύτερη έξι.

Δεν είναι σαφές αν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένο κάποιο επίσημο ρεκόρ για αυτό το εγχείρημα.

Ο Μπασναγιάκε ήταν μέλος της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας της Σρι Λάνκα, μιας μονάδας της αστυνομίας που πολέμησε στον 25ετή εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Απάντηση