Προσοχή e-mail “ψαρέματος” προσωπικών δεδομένων με μήνυμα-απάτη για δήθεν επιστροφή φόρου

Μεγάλη απάτη εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω ενός μηνύματος που κυκλοφορεί μέσω των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και στο οποίο φέρεται ως αποστολέας το ΙΚΑ με περιεχόμενο που σχετίζεται με υποτιθέμενη επιστροφή φόρου.
Με αυτό τον τρόπο οι απατεώνες

προσπαθούσαν να “ψαρεύσουν” προσωπικά δεδομένα και για αυτό το λόγο η Δίωξη συνιστά στους παραλήπτες του ψεύτικου μηνύματος να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην κοινοποιούν αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες (5-3-2012) στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης « info@ika.gr», με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).
Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ – σύνδεσμο («http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους δεδομένα.
Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: