στο CEMR η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά

Ομόφωνα εκλεγμένη Τακτική Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και
Περιφερειών / CEMR  η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά

Τιμή για την Κασσάνδρα, η οποία αποκτά ακόμη μια δυνατή εκπροσώπηση για τα  Ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, αποτελεί η ομόφωνη εκλογή της Δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά ως Τακτικής Εκπροσώπου στο CEMR

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών ασχολείται με πολλούς τομείς δραστηριοτήτων όπως είναι η περιφερειακή πολιτική, οι μεταφορές, το περιβάλλον, οι ίσες ευκαιρίες στην Ευρώπη και οι επιτροπές αλλά και οι ομάδες εργασίας του επιδιώκουν να επηρεάσουν θετικά τα νομοσχέδια της Ε.Ε εξασφαλίζοντας ότι τα ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες των τοπικών και περιφερειακών αρχών λαμβάνονται υπόψη από τα πιο αρχικά στάδια της νομοθετικής διαδικασίας.

Το CEMR λειτουργεί προς την κατεύθυνση  ενίσχυσης των Τοπικών Αρχών και ασκεί επιρροή στη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία και πολιτική  και συνεργάζεται με διεθνείς εταίρους.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά  δήλωσε: “Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευθύνη να υπηρετήσω την αυτοδιοίκηση μέσα από ένα πολύ σημαντικό Όργανο που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στη χώρα αλλά και στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τους πολίτες. Η Κασσάνδρα θα πρωταγωνιστήσει θεσμικά και στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ομόφωνα με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν. Θα εργαστώ σκληρά και από αυτή τη θέση για ουσιαστική πρόοδο της αυτοδιοίκησης και της Ευρωπαϊκής Ιδέας”.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης Εφραίμ Κυριζίδης ορίστηκε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Ε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: